Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de 1 kadının organları 6 kişiye umut oldu

SAĞLIK 23.10.2023 - 17:35, Güncelleme: 23.10.2023 - 17:35
 

Nevşehir’de 1 kadının organları 6 kişiye umut oldu

Nevşehir'de beyin kanaması sonucu, yoğun bakımda yatan 52 yaşındaki Belgin P. adlı bayan hastanın beyin ölümü gerçekleşti, ailesi tarafından bağışlanan organları, 6 hastaya umut oldu.
  Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisine yüksek tansiyon şikâyeti ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından getirilen hasta gerekli cerrahi müdahale ve gerekli tedaviye rağmen 7 günlük 3. basamak yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşti. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Belgin P.’nin yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir umut olması için organlarını bağışlama kararı aldı. Ankara’dan gelen transplantasyon ekipleri Nevşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyat ekiplerince yapılan 4 saat süren operasyonla, Hastanın kalbi, karaciğeri, 2 böbreği, 2 korneası alındı. Hastanın karaciğeri, Sağlık Bakanlığı Uçak Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine, kalbi Sağlık Bakanlığı Helikopter Ambulansla Ankara Başkent Üniversitesine, böbrekleri ve korneaları Sağlık Bakanlığı Özel V.İ.P. araçla kara yolu ile Ankara Başkent Üniversitesine ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Bankasına, 6 ayrı hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Nevşehir Devlet Hastanesi Başkekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın, nakil bekleyen 6 hastaya yeniden yaşam umudu olduğu için bağış yapan aileye başsağlığı dileğinde bulundu.. Macit,Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın ve 3. Basamak Yoğun Bakım Servisi ekibi, Ameliyat ekibi ve Transplantasyon ekibine bu yoğun çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.    
Nevşehir'de beyin kanaması sonucu, yoğun bakımda yatan 52 yaşındaki Belgin P. adlı bayan hastanın beyin ölümü gerçekleşti, ailesi tarafından bağışlanan organları, 6 hastaya umut oldu.

 

Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisine yüksek tansiyon şikâyeti ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından getirilen hasta gerekli cerrahi müdahale ve gerekli tedaviye rağmen 7 günlük 3. basamak yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşti. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Belgin P.’nin yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir umut olması için organlarını bağışlama kararı aldı.

Ankara’dan gelen transplantasyon ekipleri Nevşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyat ekiplerince yapılan 4 saat süren operasyonla, Hastanın kalbi, karaciğeri, 2 böbreği, 2 korneası alındı.

Hastanın karaciğeri, Sağlık Bakanlığı Uçak Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine, kalbi Sağlık Bakanlığı Helikopter Ambulansla Ankara Başkent Üniversitesine, böbrekleri ve korneaları Sağlık Bakanlığı Özel V.İ.P. araçla kara yolu ile Ankara Başkent Üniversitesine ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Bankasına, 6 ayrı hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başkekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın, nakil bekleyen 6 hastaya yeniden yaşam umudu olduğu için bağış yapan aileye başsağlığı dileğinde bulundu.. Macit, Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın ve 3. Basamak Yoğun Bakım Servisi ekibi, Ameliyat ekibi ve Transplantasyon ekibine bu yoğun çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.