Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valiliği, Kapadokya'da havai fişek atılmasını yasakladı

GÜNCEL 30.12.2023 - 11:25, Güncelleme: 30.12.2023 - 11:25
 

Nevşehir Valiliği, Kapadokya'da havai fişek atılmasını yasakladı

Nevşehir Valiliği tarafından Kapadokya’da peribacalarının zarar görmemesi için yılbaşında havai fişek atılması yasaklandı.
  Nevşehir Valiliği tarafından,  Kapadokya’da tarihi ve kültürel alanların zarar görmesinin önüne geçilmesi amacıyla havai fişek kullanımının yasaklandığı açıklandı. Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “ "İlimiz sınırları dahilindeki doğal sit alanlarında bulunan doğal taşınmaz kültür varlıklarının zarar görmemesi, bilinçsiz kullanımdan kaynaklanan yaralanma ve sakatlanmaların önüne geçilmesi ile huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesinin 'C' bendi gereğince Nevşehir il hudutları dahilinde havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeklerinin kullanımı yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi. Kapadokya'da özellikle yılbaşında özellikle uçhisar ve Göreme beldesinde bulunan bazı oteller tarafından havai fişek gösterisi düzenleniyordu.
Nevşehir Valiliği tarafından Kapadokya’da peribacalarının zarar görmemesi için yılbaşında havai fişek atılması yasaklandı.

 

Nevşehir Valiliği tarafından,  Kapadokya’da tarihi ve kültürel alanların zarar görmesinin önüne geçilmesi amacıyla havai fişek kullanımının yasaklandığı açıklandı.

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “ "İlimiz sınırları dahilindeki doğal sit alanlarında bulunan doğal taşınmaz kültür varlıklarının zarar görmemesi, bilinçsiz kullanımdan kaynaklanan yaralanma ve sakatlanmaların önüne geçilmesi ile huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesinin 'C' bendi gereğince Nevşehir il hudutları dahilinde havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeklerinin kullanımı yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kapadokya'da özellikle yılbaşında özellikle uçhisar ve Göreme beldesinde bulunan bazı oteller tarafından havai fişek gösterisi düzenleniyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.