Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir merkezli dolandırıcılık operasyonda 25 şüpheli yakalandı

ASAYİŞ 09.01.2024 - 13:53, Güncelleme: 09.01.2024 - 13:53
 

Nevşehir merkezli dolandırıcılık operasyonda 25 şüpheli yakalandı

Nevşehir merkezli 9 ilde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişinin 5 milyon TL'sini dolandırdığı belirlenen 25 şüpheli, yakalandı.
  Nevşehir'de yaşayan bir kişinin dolandırılması üzerine başlatılan çalışma sonucunda, sahte bungalov ilanlarıyla dolandırıcılık yapan 25 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, büyük miktarda para, altın ziynet eşyası ve suçta kullanıldığı değerlendirilen dijital materyaller ele geçirildi. Sosyal medyadan sahte "kiralık bungalov" ilanlarıyla dolandırıcılık yapanların yakalanmasına yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yaşayan Mustafa A'nın, bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldığını belirterek polise başvurması üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yaklaşık üç ay süren teknik ve fizik takibin ardından polis, şüphelilerin, "kiralık bungalov" temasını kullanarak internet sitesi ve sosyal medya üzerinden vatandaşlardan kapora ve kiralama bedeli adı altında ve "oltalama" yöntemiyle şantaj yoluyla para aldıklarını belirledi. Ekipler, zanlıları yakalamak amacıyla Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan eş zamanlı operasyonlar sonrasında 500 bin lira değerinde Türk lirası ve döviz, 102 gram altın ziynet eşyası, 2 ruhsatsız tabanca, 50 tabanca fişeği, banka ve kredi kartı ile suçta kullanıldığı değerlendirilen cep telefonları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.  
Nevşehir merkezli 9 ilde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişinin 5 milyon TL'sini dolandırdığı belirlenen 25 şüpheli, yakalandı.

 

Nevşehir'de yaşayan bir kişinin dolandırılması üzerine başlatılan çalışma sonucunda, sahte bungalov ilanlarıyla dolandırıcılık yapan 25 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, büyük miktarda para, altın ziynet eşyası ve suçta kullanıldığı değerlendirilen dijital materyaller ele geçirildi.

Sosyal medyadan sahte "kiralık bungalov" ilanlarıyla dolandırıcılık yapanların yakalanmasına yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yaşayan Mustafa A'nın, bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldığını belirterek polise başvurması üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Yaklaşık üç ay süren teknik ve fizik takibin ardından polis, şüphelilerin, "kiralık bungalov" temasını kullanarak internet sitesi ve sosyal medya üzerinden vatandaşlardan kapora ve kiralama bedeli adı altında ve "oltalama" yöntemiyle şantaj yoluyla para aldıklarını belirledi.

Ekipler, zanlıları yakalamak amacıyla Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan eş zamanlı operasyonlar sonrasında 500 bin lira değerinde Türk lirası ve döviz, 102 gram altın ziynet eşyası, 2 ruhsatsız tabanca, 50 tabanca fişeği, banka ve kredi kartı ile suçta kullanıldığı değerlendirilen cep telefonları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.