Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Musalla camiinde umre eğitim semineri yapıldı

NEVŞEHİR 13.01.2023 - 12:09, Güncelleme: 13.01.2023 - 12:09
 

Musalla camiinde umre eğitim semineri yapıldı

NEVŞEHİR(MHA) Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye gidecek olan Ürgüp Grubu için ilçemiz Musalla Camiinde Umre Eğitim Semineri düzenlendi.
2 gün süren seminerin ilk gününde umrecilere hitap eden ilçe Müftüsü İsmail Karadavut; “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”, “Umre İbadetinin Gereği Olarak Birlikte Yaşama Bilinci”, “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Semboller” ve “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine” konularını işlediler. “Temel Sağlık Bilgileri” konusunu ise Uzman Dr. Serkan Dursun umrecilere aktardı.  Seminerin son günü umrecilerin Menenjit aşılarını yaptırmalarının ardından İlçe Şube Müdürü Ahmet Tuncer; “Ana Hatları ile Umre İbadeti” ve “Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık” konularını işlediler.  Program, Nevşehir Kafile Başkanı Nevşehir İl Murakıbı sayın Yusuf Karaaslan’ın bilgilendirme konuşmalarının ardından Grup Din Görevlisi Ahmet Aktürk’ün uygulamalı umre tanıtımı ile devam etti.  Umre Eğitim Seminerinin son bölümünde Evka Kur’an Kursu Öğreticisi Nuran Üzel, “Kadınlara Özgü Konular”da bayan umrecilere bilgilendirme yaptılar.  Umrecilerin eksiksiz katılım sağladığı programda İlçe Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim Sayar, Şef Mustafa Kolman ve Musalla Camii İmam Hatibi Ahmet Acar da hazır bulundular.  Seminerlerin sonunda umrecilere İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli ikramlar sunuldu.   
NEVŞEHİR(MHA) Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye gidecek olan Ürgüp Grubu için ilçemiz Musalla Camiinde Umre Eğitim Semineri düzenlendi.

2 gün süren seminerin ilk gününde umrecilere hitap eden ilçe Müftüsü İsmail Karadavut; “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”, “ Umre İbadetinin Gereği Olarak Birlikte Yaşama Bilinci”, “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Semboller” ve “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine” konularını işlediler. “Temel Sağlık Bilgileri” konusunu ise Uzman Dr. Serkan Dursun umrecilere aktardı. 

Seminerin son günü umrecilerin Menenjit aşılarını yaptırmalarının ardından İlçe Şube Müdürü Ahmet Tuncer; “Ana Hatları ile Umre İbadeti” ve “ Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık” konularını işlediler. 

Program, Nevşehir Kafile Başkanı Nevşehir İl Murakıbı sayın Yusuf Karaaslan’ın bilgilendirme konuşmalarının ardından Grup Din Görevlisi Ahmet Aktürk’ün uygulamalı umre tanıtımı ile devam etti. 

Umre Eğitim Seminerinin son bölümünde Evka Kur’an Kursu Öğreticisi Nuran Üzel, “Kadınlara Özgü Konular”da bayan umrecilere bilgilendirme yaptılar. 

Umrecilerin eksiksiz katılım sağladığı programda İlçe Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim Sayar, Şef Mustafa Kolman ve Musalla Camii İmam Hatibi Ahmet Acar da hazır bulundular. 

Seminerlerin sonunda umrecilere İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli ikramlar sunuldu. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.