Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kuraklık ödemesi yapılacak

NEVŞEHİR 29.09.2021 - 11:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kuraklık ödemesi yapılacak

    NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde 2021 yılında İklimsel Faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin resmi gazetede yayımlanan  Cumhurbaşkanı Kararı ve Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları ile Nevşehir'de üretim sezonu içerisinde yapılan kuraklık çalışmaları esas alınarak İl ve İlçe Tahkim Komisyonları Kararlarını aldı.   Zarar oranına göre dekara 100 TL' ye kadar destekleme yapılacak olan Cumhurbaşkanı Kararına göre Nevşehir İl Tahkim Komisyonu Nevşehir Merkezde 50 oranında verim kaybı yaşandığına dair kararını almış ve bu halde Nevşehir Merkez Köy ve mahallelerinde Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı kıraç şartlarda Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale ve Nohut üretimi yapan üreticilere 1 dekar için 50 TL  üzerinden destekleme ödemesi yapılacak. Üreticilerin destekleme için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek bulunmamakta.    Belirlenen 50 oranında zarar Nevşehir Merkez Köy ve Mahalleleri için geçerli olup İlçeler için İlçe Tahkim Komisyonlarının almış olduğu zarar oranı üzerinden destekleme ödemesi gerçekleştirilecek.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde 2021 yılında İklimsel Faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin resmi gazetede yayımlanan  Cumhurbaşkanı Kararı ve Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları ile Nevşehir'de üretim sezonu içerisinde yapılan kuraklık çalışmaları esas alınarak İl ve İlçe Tahkim Komisyonları Kararlarını aldı.

 

Zarar oranına göre dekara 100 TL' ye kadar destekleme yapılacak olan Cumhurbaşkanı Kararına göre Nevşehir İl Tahkim Komisyonu Nevşehir Merkezde 50 oranında verim kaybı yaşandığına dair kararını almış ve bu halde Nevşehir Merkez Köy ve mahallelerinde Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı kıraç şartlarda Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale ve Nohut üretimi yapan üreticilere 1 dekar için 50 TL  üzerinden destekleme ödemesi yapılacak. Üreticilerin destekleme için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek bulunmamakta. 

 

Belirlenen 50 oranında zarar Nevşehir Merkez Köy ve Mahalleleri için geçerli olup İlçeler için İlçe Tahkim Komisyonlarının almış olduğu zarar oranı üzerinden destekleme ödemesi gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.