Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kozaklı Jeotermal kaynaklı sera projeleri onaylandı

GÜNCEL 28.07.2023 - 08:00, Güncelleme: 28.07.2023 - 08:00
 

Kozaklı Jeotermal kaynaklı sera projeleri onaylandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Nevşehir Kozaklı Jeotermal kaynaklı sera tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin genel yerleşim planı ve üstyapı modül projeleri onaylandı.
  Nevşehir'de büyük yatırım, Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB),  Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri 26.07.2023 tarihinde onaylandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ziraat Odasının kurucu ortak olarak yer aldığı Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB, Nevşehir İli, Kozaklı İlçesi, Karahasanlı Mahallesinde 1.352 dekar alan üzerine kurulacaktır. TDİOSB alanında 46 adet sera parseli ve 16 adet sanayi parseli yer almaktadır. Yatırımcıların yoğun talebi olan TDİOSB'de parsel tahsisi için ön talep başvuruları alınmaya başlanmıştır. Proje ile katma değeri yüksek yaş sebze üretiminde artış sağlanarak ilin tarımsal ihracat değerinin artırılması suretiyle bölgenin sosyo-ekonomik yapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Jeotermal kaynakların, bir kümelenme faaliyeti olan TDİOSB'lerde kurulacak modern teknolojik seraların ısıtılmasında kullanılmak suretiyle tarımsal üretime entegre edilmesi ve daha verimli kullanılması amaçlanmaktadır. İlçenin jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirecek olan Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Projesinde, yeni yatırımcıların ve yatırımların gelmesiyle TDİOSB faaliyete geçtiğinde kaliteli ve güvenilir üretimin ve istihdam olanaklarının artacağı değerlendirilmektedir. Ülkemizin, üretim, istihdam ve büyüme hedefleri için kümelenerek güçlerini birleştiren üreticileri Üretimin ve Üreticinin yüzyılında desteklemeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.  
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Nevşehir Kozaklı Jeotermal kaynaklı sera tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin genel yerleşim planı ve üstyapı modül projeleri onaylandı.

 

Nevşehir'de büyük yatırım, Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB),  Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri 26.07.2023 tarihinde onaylandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ziraat Odasının kurucu ortak olarak yer aldığı Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB, Nevşehir İli, Kozaklı İlçesi, Karahasanlı Mahallesinde 1.352 dekar alan üzerine kurulacaktır. TDİOSB alanında 46 adet sera parseli ve 16 adet sanayi parseli yer almaktadır. Yatırımcıların yoğun talebi olan TDİOSB'de parsel tahsisi için ön talep başvuruları alınmaya başlanmıştır. Proje ile katma değeri yüksek yaş sebze üretiminde artış sağlanarak ilin tarımsal ihracat değerinin artırılması suretiyle bölgenin sosyo-ekonomik yapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Jeotermal kaynakların, bir kümelenme faaliyeti olan TDİOSB'lerde kurulacak modern teknolojik seraların ısıtılmasında kullanılmak suretiyle tarımsal üretime entegre edilmesi ve daha verimli kullanılması amaçlanmaktadır. İlçenin jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirecek olan Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Projesinde, yeni yatırımcıların ve yatırımların gelmesiyle TDİOSB faaliyete geçtiğinde kaliteli ve güvenilir üretimin ve istihdam olanaklarının artacağı değerlendirilmektedir. Ülkemizin, üretim, istihdam ve büyüme hedefleri için kümelenerek güçlerini birleştiren üreticileri Üretimin ve Üreticinin yüzyılında desteklemeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.