Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kapadokya’da Zemi Vadisine 600 adet keklik salındı

GÜNCEL 11.07.2023 - 12:45, Güncelleme: 11.07.2023 - 12:45
 

Kapadokya’da Zemi Vadisine 600 adet keklik salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğü tarafından Zemi Vadisinde 600 kınalı keklik doğaya salındı.
  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Konya'daki çiftliğinde üretilen keklikler, Kapadokya'da turistlerin doğa yürüyüşü alanlarından Zemi Vadisi'ne getirildi. Zemi Vadisine getirilen kınalı keklikler, Vali İnci Sezer Becel ve protokol üyelerince doğaya salındı. Becel, gazetecilere, popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl farklı alanlara keklik bırakıldığını söyledi. Vali Becel, "Bozulan dengeyi yeniden tesis etmek gerekiyor. Bıraktığımız keklikler hem hayvan florasına destek sağlayacak hem de kene gibi zararlılara karşı mücadelede kullanılmış olacak. Kapadokya'ya gelen turistlerin vadileri gezerken farklı bitki ve hayvanlarla da karşılaşmaları onları mutlu edecektir" dedi.    
Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğü tarafından Zemi Vadisinde 600 kınalı keklik doğaya salındı.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Konya'daki çiftliğinde üretilen keklikler, Kapadokya'da turistlerin doğa yürüyüşü alanlarından Zemi Vadisi'ne getirildi. Zemi Vadisine getirilen kınalı keklikler, Vali İnci Sezer Becel ve protokol üyelerince doğaya salındı.

Becel, gazetecilere, popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl farklı alanlara keklik bırakıldığını söyledi. Vali Becel, "Bozulan dengeyi yeniden tesis etmek gerekiyor. Bıraktığımız keklikler hem hayvan florasına destek sağlayacak hem de kene gibi zararlılara karşı mücadelede kullanılmış olacak. Kapadokya'ya gelen turistlerin vadileri gezerken farklı bitki ve hayvanlarla da karşılaşmaları onları mutlu edecektir" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.