Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kapadokya'da vadilerde Sonbahar temizliği yapıldı

TURİZM 18.11.2022 - 14:30, Güncelleme: 18.11.2022 - 14:33
 

Kapadokya'da vadilerde Sonbahar temizliği yapıldı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki Meskender Vadisi'nde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in de katılımıyla yürüyüş ve çevre temizliği yapıldı.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, daire müdürleri, öğrenciler ve gönüllülerin katıldığı "Toprağa Can, Kapadokya'ya Nefes Etkinliği" nde katılımcılar çevre temizliğine dikkat çekmek için çevre temizliği yaptı.  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, düzenlenen etkinlikle çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Vali Becel, "Dönem dönem Kapadokya bölgesinde temizlik yapıyoruz. Fakat ziyaretçi sayısının çokluğunu ve arazinin genişliğini düşündüğünüz zaman temizliğin ne kadar zor olduğunu hepiniz takdir edersiniz. En güzel temizlik aslında hiç kirletmemek. Burada doğa yürüyüşü yapanlar, arazi araçlarıyla tura katılanlar, tarlasına bahçesine gidenlere kadar herkesin çevreyle ilgili duyarlı olması gerekiyor. Çünkü bu atıkların doğada yok olması çok mümkün değil" şeklinde konuştu. Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ise açıklamasında "Bir şehri yönetirken veya yaşarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur geleceğimizdir. Geleceğimizi şekillendiren doğadır. İnsanoğlu tabiatın rakibi değildir. Küresel ısınmayı ve kuraklığı önlemek için yapabileceğimiz en iyi şey ağaçlandırmak ve doğayı korumak. Buna dikkat çekmek açısından bir aradayız" dedi.
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki Meskender Vadisi'nde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in de katılımıyla yürüyüş ve çevre temizliği yapıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, daire müdürleri, öğrenciler ve gönüllülerin katıldığı "Toprağa Can, Kapadokya'ya Nefes Etkinliği" nde katılımcılar çevre temizliğine dikkat çekmek için çevre temizliği yaptı.

  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, düzenlenen etkinlikle çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Vali Becel, "Dönem dönem Kapadokya bölgesinde temizlik yapıyoruz. Fakat ziyaretçi sayısının çokluğunu ve arazinin genişliğini düşündüğünüz zaman temizliğin ne kadar zor olduğunu hepiniz takdir edersiniz. En güzel temizlik aslında hiç kirletmemek. Burada doğa yürüyüşü yapanlar, arazi araçlarıyla tura katılanlar, tarlasına bahçesine gidenlere kadar herkesin çevreyle ilgili duyarlı olması gerekiyor. Çünkü bu atıkların doğada yok olması çok mümkün değil" şeklinde konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ise açıklamasında "Bir şehri yönetirken veya yaşarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur geleceğimizdir. Geleceğimizi şekillendiren doğadır. İnsanoğlu tabiatın rakibi değildir. Küresel ısınmayı ve kuraklığı önlemek için yapabileceğimiz en iyi şey ağaçlandırmak ve doğayı korumak. Buna dikkat çekmek açısından bir aradayız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.