Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi’nde öykü yazma yarışması 2023 başladı

EĞİTİM 07.04.2023 - 15:51, Güncelleme: 07.04.2023 - 15:51
 

Kapadokya Üniversitesi’nde öykü yazma yarışması 2023 başladı

Kapadokya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlediği ödüllü “Engelsiz Kurgular” konulu geleneksel öykü yazma yarışması başladı.
  Yarışmanın amacı, gençlerin öykü yazarak yazma becerilerinin; duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin; Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda düzenlenecek yarışma, Türkiye’de yarışma ile ilgilenen tüm lise düzeyindeki ortaöğretim kurumlarını kapsamaktadır. Yarışma, “engel” kavramının geçmişten bugüne geçen zamanda nasıl değiştiğini ve genç bireylerin hayal gücünde nasıl şekillenmekte olduğunu görme imkânı sunacaktır. Toplumsal roller, ayrımcılıklar/taraftarlar, gruplaşmalar, bedensel ve zihinsel engeller, siborg insanlar/önyargılar ve yanılgılar, fiziksel güç-süzlük ve kahramanlıklar yarışmanın alt temalarıdır.  
Kapadokya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlediği ödüllü “Engelsiz Kurgular” konulu geleneksel öykü yazma yarışması başladı.

 

Yarışmanın amacı, gençlerin öykü yazarak yazma becerilerinin; duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin; Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda düzenlenecek yarışma, Türkiye’de yarışma ile ilgilenen tüm lise düzeyindeki ortaöğretim kurumlarını kapsamaktadır.

Yarışma, “engel” kavramının geçmişten bugüne geçen zamanda nasıl değiştiğini ve genç bireylerin hayal gücünde nasıl şekillenmekte olduğunu görme imkânı sunacaktır. Toplumsal roller, ayrımcılıklar/taraftarlar, gruplaşmalar, bedensel ve zihinsel engeller, siborg insanlar/önyargılar ve yanılgılar, fiziksel güç-süzlük ve kahramanlıklar yarışmanın alt temalarıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.