Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Özel Sağlık Meslek Liseleri İlgi Görmedi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2014 - 10:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Özel Sağlık Meslek Liseleri İlgi Görmedi

2014 - 2015 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de özel Sağlık Meslek Liseleri ilgi görmedi. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala Nevşehir'de Özel Sağlık Meslek Liseleri ilgi görmedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu  2013- 2014 eğitim öğretim yılı zaman zarfında yapmış olduğu açıklama ile Sağlık Meslek Lisesi mezunları artık hemşire olamayacak sözü Özel Sağlık Meslek Liselerini etkiledi. Daha önce Sağlık Meslek Liselerine giden öğrencilerin hemşire olabilmesi nedeniyle büyük rağbet gören sağlık meslek liseleri 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı ile birlikte eski rağbeti görememesi dikkatlerden kaçmadı . Nevşehir'de ise 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına bir haftadan kısa bir zaman kala bile Özel Bir Sağlık Meslek Lisesinin bilboard reklamlarında ''Bizim İşimiz Sağlık'' reklamlarını gören vatandaşlar ise artık sağlık meslek liseleri mezunları hemşire olamayacaklar o yüzden bu okullar artık eskisi gibi ilgi görmediği için şimdilerde böyle reklam taktikleri ile karşımıza çıkıyorlar dedirtti. SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU NE DEMİŞTİ 2014 yılından itibaren sağlık meslek lisesine kayıt yaptıracakların hemşire olamayacağını belirten Müezzinoğlu, "Ciddi bir hemşire açığı var. Bu yıl olağanüstü bir taleple karşılaştık. Gerek milli eğitim gerekse özel liselere geçen yıllarda 22 bin olan talep 70 bine çıktı. Veliler çocuğunun sağlık lisesine gitmesi için çabaladı. Bu yıl kaydını yapmış olanlar hariç 2014’ten itibaren sağlık meslek lisesine kaydolanlar hemşire olarak mezun olamayacak. Artık hemşire, ebe ve teknisyen olmak isteyenlerin lisans mezunu olmaları gerekecek.” diye konuştu.  


2014 - 2015 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de özel Sağlık Meslek Liseleri ilgi görmedi.
2014 - 2015 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala Nevşehir'de Özel Sağlık Meslek Liseleri ilgi görmedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu  2013- 2014 eğitim öğretim yılı zaman zarfında yapmış olduğu açıklama ile Sağlık Meslek Lisesi mezunları artık hemşire olamayacak sözü Özel Sağlık Meslek Liselerini etkiledi. Daha önce Sağlık Meslek Liselerine giden öğrencilerin hemşire olabilmesi nedeniyle büyük rağbet gören sağlık meslek liseleri 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı ile birlikte eski rağbeti görememesi dikkatlerden kaçmadı .
Nevşehir'de ise 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına bir haftadan kısa bir zaman kala bile Özel Bir Sağlık Meslek Lisesinin bilboard reklamlarında ''Bizim İşimiz Sağlık'' reklamlarını gören vatandaşlar ise artık sağlık meslek liseleri mezunları hemşire olamayacaklar o yüzden bu okullar artık eskisi gibi ilgi görmediği için şimdilerde böyle reklam taktikleri ile karşımıza çıkıyorlar dedirtti.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU NE DEMİŞTİ
2014 yılından itibaren sağlık meslek lisesine kayıt yaptıracakların hemşire olamayacağını belirten Müezzinoğlu, "Ciddi bir hemşire açığı var. Bu yıl olağanüstü bir taleple karşılaştık. Gerek milli eğitim gerekse özel liselere geçen yıllarda 22 bin olan talep 70 bine çıktı. Veliler çocuğunun sağlık lisesine gitmesi için çabaladı. Bu yıl kaydını yapmış olanlar hariç 2014’ten itibaren sağlık meslek lisesine kaydolanlar hemşire olarak mezun olamayacak. Artık hemşire, ebe ve teknisyen olmak isteyenlerin lisans mezunu olmaları gerekecek.” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.