Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Turizmde Kayıt Dışına Dikkat

TURİZM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2013 - 17:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Turizmde Kayıt Dışına Dikkat

Kimilerine göre, ev hanımlarının masumane ev bütçelerine katkı sağlamak için yaptıkları faaliyet olarak algılansa da, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turiste zorla ürünlerini satmak isteyen kadınların neresinin masumane bir iş yaptıkları da tartışılır. Uçhisar kalesine çıkan yol üzerine dizilen kadınların yerli ve yabancı turiste zorla el sanatları ürünlerini satmak istemeleri karşısında ilgili kurumların ise ne yaptıkları ise da merak konusu. Yaptıkları işin ev ekonomilerine katkı sağlamaktan ziyade bölge turizmine olumsuz bir davranış sergilemek olduğunun farkında olanlar ise kendilerinin görüntülenmesinden bile oldukça rahatsız. Tezgah kirası ödemeyen, herhangi bir giderleri bulunmayan bazı seyyar el ürünleri satan kadınların yöre turizmine verdikleri zararın faturasının ise kimler tarafından verileceği de aşikar. 
Kimilerine göre, ev hanımlarının masumane ev bütçelerine katkı sağlamak için yaptıkları faaliyet olarak algılansa da, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turiste zorla ürünlerini satmak isteyen kadınların neresinin masumane bir iş yaptıkları da tartışılır.
Uçhisar kalesine çıkan yol üzerine dizilen kadınların yerli ve yabancı turiste zorla el sanatları ürünlerini satmak istemeleri karşısında ilgili kurumların ise ne yaptıkları ise da merak konusu.
Yaptıkları işin ev ekonomilerine katkı sağlamaktan ziyade bölge turizmine olumsuz bir davranış sergilemek olduğunun farkında olanlar ise kendilerinin görüntülenmesinden bile oldukça rahatsız.
Tezgah kirası ödemeyen, herhangi bir giderleri bulunmayan bazı seyyar el ürünleri satan kadınların yöre turizmine verdikleri zararın faturasının ise kimler tarafından verileceği de aşikar. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.