Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TES 24 Kasım Öğretmenler Günü anketinin sonucunu açıkladı

NEVŞEHİR 24.11.2020 - 09:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

TES 24 Kasım Öğretmenler Günü anketinin sonucunu açıkladı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarını Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.
  Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarını Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.   Urgenç; Eğitimin gücünün; kalitesinde ve verimliliğinde olduğunu kaydeden Geylan, bunun da sadece öğretmenler ile başarılabileceğine dikkat çekti. Öğretmenlerin eğitim sürecinin en önemli öğesi olduğunu bildiren Urgenç, “Nesiller yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan, bilgisini, birikimini, tecrübesini öğrencilerine aktaran öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Unutulmamalıdır ki; en iyi okulları da yapsanız, o okulları en son teknolojiyle de donatsanız şayet öğretmeniniz yoksa öğretmeninize kıymet verilmiyorsa, öğretmeniniz huzurlu ve mutlu değilse, eğitimde hiçbir ilerleme sağlayamazsınız” diye konuştu.   Urgenç; sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokrates, “Dünyada her şeye bir değer biçilebilir, fakat öğretmenin yaptıklarına asla. Çünkü o her şeydir. Belki de hiçbir şey!” diyerek öğretmenin önem ve değerini çok net olarak ifade etmiştir.   Büyük Önderimiz, Başöğretmenimiz Atatürk “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır…” diyerek öğretmenlik mesleğinde fedakârlığa vurgu yapmıştır.   İçinde yaşadığımız 21. yüzyıl bağlamında eğitim süreçlerinde yaşanan sorunlarla birlikte, öğretmenin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler de artmıştır. Bu süreçte eğitim ordumuzun neferleri öğretmenlerimiz birçok sorunla karşı karşıyadır.”   24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptığımız çalışmada öğretmenlerimizin sorunlarının belirlenmeye çalışıldığını söyleyen Urgenç, “Araştırma sonuçlarının öğretmenlerimizle ilgili politikaların belirlenmesine ışık tutmasını temenni ederim” dedi.   Nevşehir Tes. Şube Başkanı Tayfur urgenç; araştırma sonuçlarını şu şekilde açıkladı:                                                                               
Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarını Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarını Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.

 

Urgenç; Eğitimin gücünün; kalitesinde ve verimliliğinde olduğunu kaydeden Geylan, bunun da sadece öğretmenler ile başarılabileceğine dikkat çekti. Öğretmenlerin eğitim sürecinin en önemli öğesi olduğunu bildiren Urgenç, “Nesiller yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan, bilgisini, birikimini, tecrübesini öğrencilerine aktaran öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Unutulmamalıdır ki; en iyi okulları da yapsanız, o okulları en son teknolojiyle de donatsanız şayet öğretmeniniz yoksa öğretmeninize kıymet verilmiyorsa, öğretmeniniz huzurlu ve mutlu değilse, eğitimde hiçbir ilerleme sağlayamazsınız” diye konuştu.

 

Urgenç; sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokrates, “Dünyada her şeye bir değer biçilebilir, fakat öğretmenin yaptıklarına asla. Çünkü o her şeydir. Belki de hiçbir şey!” diyerek öğretmenin önem ve değerini çok net olarak ifade etmiştir.

 

Büyük Önderimiz, Başöğretmenimiz Atatürk “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır…” diyerek öğretmenlik mesleğinde fedakârlığa vurgu yapmıştır.

 

İçinde yaşadığımız 21. yüzyıl bağlamında eğitim süreçlerinde yaşanan sorunlarla birlikte, öğretmenin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler de artmıştır. Bu süreçte eğitim ordumuzun neferleri öğretmenlerimiz birçok sorunla karşı karşıyadır.”

 

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptığımız çalışmada öğretmenlerimizin sorunlarının belirlenmeye çalışıldığını söyleyen Urgenç, “Araştırma sonuçlarının öğretmenlerimizle ilgili politikaların belirlenmesine ışık tutmasını temenni ederim” dedi.

 

Nevşehir Tes. Şube Başkanı Tayfur urgenç; araştırma sonuçlarını şu şekilde açıkladı:

                                                                              

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.