Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Emekliler can suyu istiyor

NEVŞEHİR 09.01.2020 - 12:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Emekliler can suyu istiyor

Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin yaşadığı ekonomik dar boğaza dikkat çekerek, "Emeklilere can suyu verilmelidir" dedi.
NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin yaşadığı ekonomik dar boğaza dikkat çekerek, "Emeklilere can suyu verilmelidir" dedi.    Soysaldı, “Aralık ayı enflasyonunu yine 1’in altında gösterdiler, 0,74. Son yıllarda moda oldu Aralık ayı ve Haziran ayı enflasyonlarını 0,40, 0,03, 0,74 gibi gösterip enflasyonu ayarlamak ve memur ve emekli maaşlarına buna göre düşük enflasyon farkı vererek, düşük zam yapmak. İlk altı aylık enflasyonun kaderini Haziran ayında, ikinci altı aylık enflasyonun kaderini de Aralık ayı enflasyonunda belirleyerek yıllık enflasyon bulunuyor. Yine de 2019 enflasyonunu çift haneden kurtaramadılar.(11,84) Bunlara göre de maaşlarımıza zam alıyoruz. Memur ve emekli ne durumda, ne yapıyor, ne yiyip içiyor? Hiç ilgilenmiyorlar. Nüfusun yarısından fazlasını çalışan ve emekli ile bunların aileleri olması onları ilgilendirmiyor. Ondan sonra piyasa durdu deniyor. Tabi ki piyasa duracak, çalışan ve emekli verilen maaşla geçinebilmek için alışverişi en asgariye indirdi, en zaruri ihtiyaçlarını alabiliyor. Kışlık giyeceklerini, yakacağını bile alamadı çoğu zaman dolmuşa bile binemiyor yürüyor. Parası olmadığı için bir kahveye girip çay içemiyor, simit bile 2 lira, 200 gr normal ekmek 1,50 TL oldu. Hala enflasyon 0,74. TÜİK’in harcama gruplarında 12’den aşağı yükselme yok, zaruri gider gruplarından; ulaştırma 12,21, lokanta ve oteller 13,17, alkollü içecekler ve tütün 43,12, eğitim 14,46, sağlık ve çeşitli mal ve hizmetler 13,63 hala nasıl enflasyon 11,84’te kalıyor? Aralık ayında TÜİK’in endeksinde ki 418 maddeden 131’inin ortalama fiyatlarında düşüş gerçekleşirken, 34 maddenin ortalama fiyatında değişim görülmemiş, 253 maddenin ortalama fiyatlarında artış gerçekleşmiştir. Çok kullanılan 253 maddenin fiyatları artarken, 131 maddenin düşen fiyatları nasıl enflasyonu aşağı çekebiliyor?   O kadar düşünüp, uğraşıp düşük gösterdiğiniz enflasyon bile hedef enflasyonun üzerinde çıktı. Bu şartlar altında emeklilerin verilen maaş zamlarıyla geçinmesi mümkün görünmüyor. 2019 yılını kâbuslarla geçiren emeklilerin 2020 yılı ise daha da karanlık geçecek gibi.   Gıda, ısınma, kira, elektrik gibi giderler zaten maaşın tamamını götürüyor. Hiç olmazsa seyyanen, kış masrafları için 1000 TL emeklilere can suyu verilmelidir" diy
Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin yaşadığı ekonomik dar boğaza dikkat çekerek, "Emeklilere can suyu verilmelidir" dedi.

NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin yaşadığı ekonomik dar boğaza dikkat çekerek, "Emeklilere can suyu verilmelidir" dedi.

 

 Soysaldı, “Aralık ayı enflasyonunu yine 1’in altında gösterdiler, 0,74. Son yıllarda moda oldu Aralık ayı ve Haziran ayı enflasyonlarını 0,40, 0,03, 0,74 gibi gösterip enflasyonu ayarlamak ve memur ve emekli maaşlarına buna göre düşük enflasyon farkı vererek, düşük zam yapmak. İlk altı aylık enflasyonun kaderini Haziran ayında, ikinci altı aylık enflasyonun kaderini de Aralık ayı enflasyonunda belirleyerek yıllık enflasyon bulunuyor. Yine de 2019 enflasyonunu çift haneden kurtaramadılar.(11,84) Bunlara göre de maaşlarımıza zam alıyoruz. Memur ve emekli ne durumda, ne yapıyor, ne yiyip içiyor? Hiç ilgilenmiyorlar. Nüfusun yarısından fazlasını çalışan ve emekli ile bunların aileleri olması onları ilgilendirmiyor. Ondan sonra piyasa durdu deniyor. Tabi ki piyasa duracak, çalışan ve emekli verilen maaşla geçinebilmek için alışverişi en asgariye indirdi, en zaruri ihtiyaçlarını alabiliyor. Kışlık giyeceklerini, yakacağını bile alamadı çoğu zaman dolmuşa bile binemiyor yürüyor. Parası olmadığı için bir kahveye girip çay içemiyor, simit bile 2 lira, 200 gr normal ekmek 1,50 TL oldu. Hala enflasyon 0,74. TÜİK’in harcama gruplarında 12’den aşağı yükselme yok, zaruri gider gruplarından; ulaştırma 12,21, lokanta ve oteller 13,17, alkollü içecekler ve tütün 43,12, eğitim 14,46, sağlık ve çeşitli mal ve hizmetler 13,63 hala nasıl enflasyon 11,84’te kalıyor? Aralık ayında TÜİK’in endeksinde ki 418 maddeden 131’inin ortalama fiyatlarında düşüş gerçekleşirken, 34 maddenin ortalama fiyatında değişim görülmemiş, 253 maddenin ortalama fiyatlarında artış gerçekleşmiştir. Çok kullanılan 253 maddenin fiyatları artarken, 131 maddenin düşen fiyatları nasıl enflasyonu aşağı çekebiliyor?

 

O kadar düşünüp, uğraşıp düşük gösterdiğiniz enflasyon bile hedef enflasyonun üzerinde çıktı. Bu şartlar altında emeklilerin verilen maaş zamlarıyla geçinmesi mümkün görünmüyor. 2019 yılını kâbuslarla geçiren emeklilerin 2020 yılı ise daha da karanlık geçecek gibi.

 

Gıda, ısınma, kira, elektrik gibi giderler zaten maaşın tamamını götürüyor. Hiç olmazsa seyyanen, kış masrafları için 1000 TL emeklilere can suyu verilmelidir" diy

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.