Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

16 Ocak’ta canlı hayvan satıcılarına eğitim verilecek

EĞİTİM 02.12.2019 - 13:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

16 Ocak’ta canlı hayvan satıcılarına eğitim verilecek

Resmi Gazetede yayımlanan Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yürürlüğe girmiş olup Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların ‘Çalışma İzni almaları gerekmekte.
  NEVŞEHİR(MHA) Resmi Gazetede yayımlanan Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yürürlüğe girmiş olup Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların ‘Çalışma İzni almaları gerekmekte.   Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yazısının diğer hususlar başlıklı bölümün 3.maddesi gereği, söz konusu yönetmeliğin 5 inci maddesinin (ç) fıkrasında yer alan “Satıcının kayıtlı olduğu meslek odasınca verilen kimlik belgesi fotokopisi” ifadesi gereği, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonuna bağlı odalardan (celepler, besiciler, kasaplar odası vb.), Ziraat Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları gibi-meslek odalarından alman belgeler aranacaktır. Satıcı çalışma izni için müracaatlar esnasında söz konusu odalardan herhangi birisinden alman belgenin bulunması yeterli olacaktır.’ Ayrıca, gerçek kişiler bağlı oldukları İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alacakları işletme tescil belgesi ve nüfus cüzdan sureti birlikte, tüzel kişilikler ise şirketin kuruluşunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, şirket adına yetkilendirilen kişiye dair belge ve imza sirkülerini ile birlikte, en geç 26 Aralık 2019 tarihine kadar, Nevşehir Valiliğine müracaat etmeleri gerekmekte olup, işletmelerde yapılacak kontrollerde belirlenen eksiklikler, 10 Ocak 2020 tarihine kadar yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamak zorundalar. İşletmelerde yönetmeliğin 10 uncu maddesi gereği, İl Müdürlüğünce işletme kontrolleri yapılan ve ‘İşletme Uygunluk Raporunu’ tanzim edilen satıcılar, eğitim programına katılacak olup, işletmelerinde yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamayan müracaat sahiplerinin müracaatları, değerlendirmeye alınmayacak. Yönetmeliğin 13 üncü maddesi gereği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı 16 Ocak 2020 tarihinde salonunda, saat 09.00′da ‘Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcılara’ eğitim verilecek. Toplantıya katılım sağlamayan başvuru sahiplerine belge tanzim edilmeyecek.
Resmi Gazetede yayımlanan Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yürürlüğe girmiş olup Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların ‘Çalışma İzni almaları gerekmekte.

 

NEVŞEHİR(MHA) Resmi Gazetede yayımlanan Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yürürlüğe girmiş olup Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların ‘Çalışma İzni almaları gerekmekte.

 

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yazısının diğer hususlar başlıklı bölümün 3.maddesi gereği, söz konusu yönetmeliğin 5 inci maddesinin (ç) fıkrasında yer alan “Satıcının kayıtlı olduğu meslek odasınca verilen kimlik belgesi fotokopisi” ifadesi gereği, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonuna bağlı odalardan (celepler, besiciler, kasaplar odası vb.), Ziraat Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları gibi-meslek odalarından alman belgeler aranacaktır. Satıcı çalışma izni için müracaatlar esnasında söz konusu odalardan herhangi birisinden alman belgenin bulunması yeterli olacaktır.’ Ayrıca, gerçek kişiler bağlı oldukları İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alacakları işletme tescil belgesi ve nüfus cüzdan sureti birlikte, tüzel kişilikler ise şirketin kuruluşunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, şirket adına yetkilendirilen kişiye dair belge ve imza sirkülerini ile birlikte, en geç 26 Aralık 2019 tarihine kadar, Nevşehir Valiliğine müracaat etmeleri gerekmekte olup, işletmelerde yapılacak kontrollerde belirlenen eksiklikler, 10 Ocak 2020 tarihine kadar yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamak zorundalar. İşletmelerde yönetmeliğin 10 uncu maddesi gereği, İl Müdürlüğünce işletme kontrolleri yapılan ve ‘İşletme Uygunluk Raporunu’ tanzim edilen satıcılar, eğitim programına katılacak olup, işletmelerinde yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamayan müracaat sahiplerinin müracaatları, değerlendirmeye alınmayacak. Yönetmeliğin 13 üncü maddesi gereği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı 16 Ocak 2020 tarihinde salonunda, saat 09.00′da ‘Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcılara’ eğitim verilecek. Toplantıya katılım sağlamayan başvuru sahiplerine belge tanzim edilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.