Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bahçeli'de eriklerin görsel şöleni yaşanıyor

İLÇELER 16.09.2019 - 10:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Bahçeli'de eriklerin görsel şöleni yaşanıyor

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde Her Yer Altın Sarısına Büründü.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde damlar, balkonlar, tarlalar, bahçeler her yer altın sarısına büründü. Bahçeli köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar kendi köylerinde ve Niğde'nin çeşitli bölgelerinde yetişen erikleri evlerinde işleyerek çeşitli şekilde satışa sunuyorlar. Bahçeli Köyünde her sene hemen hemen her evde sektör haline gelen sarı erik, siyah erik ve kayısı kurutma işlemleri yapılıyor.    Eylül ayında tam mevsimi olan sarı ve siyah erikler ağaçlardan indirilerek yıkanıyor tercihen çekirdekli ya da çekirdeksiz olarak isteğe bağlı olarak kükürtleme yapılıyor ve daha sonra kurutmak üzere güneş alan yerlere seriliyor.  Tamamen köylülerin elinden geçen bu meyveler biraz zahmet verse de çiftçilerin geçimine büyük katkı sağlıyor. Yaş vaziyette kilosu 3-4 TL’den alınan erikler yapılan işlemlerden sonra pazarda kurutulmuş vaziyette 15 ila 20 TL’den alıcı buluyor.  Ayrıca köylüler eriklerden reçel, komposto, pestil yaparak bunları da satışa sunuyor.   Eriğin faydaları; A vitamini ve beta karoten içeriği ile görme yeteneğini kuvvetlendirir. Sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar. Uzun süre tokluk sağlar ve gereksiz kilo alımını önler. Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığı önler. Demir emilimini arttırır. Kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Kan şekerini düzenler. Güçlü bir antioksidandır. Enerji verir.  
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde Her Yer Altın Sarısına Büründü.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde damlar, balkonlar, tarlalar, bahçeler her yer altın sarısına büründü.


Bahçeli köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar kendi köylerinde ve Niğde'nin çeşitli bölgelerinde yetişen erikleri evlerinde işleyerek çeşitli şekilde satışa sunuyorlar. Bahçeli Köyünde her sene hemen hemen her evde sektör haline gelen sarı erik, siyah erik ve kayısı kurutma işlemleri yapılıyor. 
 

Eylül ayında tam mevsimi olan sarı ve siyah erikler ağaçlardan indirilerek yıkanıyor tercihen çekirdekli ya da çekirdeksiz olarak isteğe bağlı olarak kükürtleme yapılıyor ve daha sonra kurutmak üzere güneş alan yerlere seriliyor. 


Tamamen köylülerin elinden geçen bu meyveler biraz zahmet verse de çiftçilerin geçimine büyük katkı sağlıyor. Yaş vaziyette kilosu 3-4 TL’den alınan erikler yapılan işlemlerden sonra pazarda kurutulmuş vaziyette 15 ila 20 TL’den alıcı buluyor. 


Ayrıca köylüler eriklerden reçel, komposto, pestil yaparak bunları da satışa sunuyor.

 

Eriğin faydaları;

  • A vitamini ve beta karoten içeriği ile görme yeteneğini kuvvetlendirir.
  • Sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.
  • Uzun süre tokluk sağlar ve gereksiz kilo alımını önler.
  • Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığı önler.
  • Demir emilimini arttırır.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Güçlü bir antioksidandır.
  • Enerji verir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.