Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüplü çiftçiler Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarına katıldı

İLÇELER 23.08.2019 - 16:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüplü çiftçiler Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarına katıldı

Ürgüp Ziraat Odası Konya'da Karaömerler'de başlayan Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı Potato Days Turkey fuarına Ürgüplü çiftçileri götürdü.
Konya'da Karaömerler'de başlayan Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı Potato Days Turkey, ilk gününde oldukça pozitif etkiler yarattı.   Patates üreticilerine yönelik 22 - 24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı başladı. Fuarda toprak hazırlığından sofraya patatesin yolculuğu birebir uygulamalı bir şekilde fuara katılım sağlayanlara gösteriliyor.   Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz Konya Karaömerler mahallesinde düzenlenen patates özel fuarına patates üreticisi olan çiftçiler ile birlikte katılım sağladı. Çok geniş bir alanda arazide açık havada toprak hazırlığından sofraya patatesin yolculuğunu yeni teknik, teknolojik, yeni fikirler ile görebilme uygulama imkanı sunulan fuarda patates üreticisi çiftçiler Ürgüp Ziraat Odası aracılığıyla ücretsiz olarak fuara katıldı.   Çiftçiler geniş zamanda çeşitli bitkileri, ziraai ilaçları, iş elbiselerini, teknolojik tarım aletlerini, tarım iş makinelerini inceleme imkanı buldular. Alanda röportaj toplayan başta Çiftçi Tv olmak üzere televizyon kanallarınında yer aldığı fuarda çiftçilerimiz çeşitli tv programlarına röportaj verdiler.     Bölgelerin ve ürünlerin tanıtılmasında fuarların öneminin tartışılmaz olduğunu belirten Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, 45 gün süresince patates fuarına katılmak isteyen çiftçilerimize gerek haber siteleri, sosyal medya aracılığıyla gerek muhtarlarımız kanalıyla duyurularda bulunduk çiftçilerimizin bize verilen süreye kadar başvurularını aldık. Fuarlar bize aynı zamanda üretim tarzını benimsemiş ve geliştirmek isteyen bir oda olarak fuarlar bizim için uygun zemin yaratmaktadır. Bizler bu teknolojik gelişmeleri ne kadar yakından takip edersek, çiftçilerimizi verimli ve yenilikçi üretim teknolojilerine yönlendirmemiz o kadar sağlıklı olur” diye konuştu.  
Ürgüp Ziraat Odası Konya'da Karaömerler'de başlayan Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı Potato Days Turkey fuarına Ürgüplü çiftçileri götürdü.

Konya'da Karaömerler'de başlayan Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı Potato Days Turkey, ilk gününde oldukça pozitif etkiler yarattı.

 

Patates üreticilerine yönelik 22 - 24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Türkiye'nin ilk ve tek patates özel fuarı başladı. Fuarda toprak hazırlığından sofraya patatesin yolculuğu birebir uygulamalı bir şekilde fuara katılım sağlayanlara gösteriliyor.

 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz Konya Karaömerler mahallesinde düzenlenen patates özel fuarına patates üreticisi olan çiftçiler ile birlikte katılım sağladı. Çok geniş bir alanda arazide açık havada toprak hazırlığından sofraya patatesin yolculuğunu yeni teknik, teknolojik, yeni fikirler ile görebilme uygulama imkanı sunulan fuarda patates üreticisi çiftçiler Ürgüp Ziraat Odası aracılığıyla ücretsiz olarak fuara katıldı.

 

Çiftçiler geniş zamanda çeşitli bitkileri, ziraai ilaçları, iş elbiselerini, teknolojik tarım aletlerini, tarım iş makinelerini inceleme imkanı buldular. Alanda röportaj toplayan başta Çiftçi Tv olmak üzere televizyon kanallarınında yer aldığı fuarda çiftçilerimiz çeşitli tv programlarına röportaj verdiler.  

 

Bölgelerin ve ürünlerin tanıtılmasında fuarların öneminin tartışılmaz olduğunu belirten Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, 45 gün süresince patates fuarına katılmak isteyen çiftçilerimize gerek haber siteleri, sosyal medya aracılığıyla gerek muhtarlarımız kanalıyla duyurularda bulunduk çiftçilerimizin bize verilen süreye kadar başvurularını aldık. Fuarlar bize aynı zamanda üretim tarzını benimsemiş ve geliştirmek isteyen bir oda olarak fuarlar bizim için uygun zemin yaratmaktadır. Bizler bu teknolojik gelişmeleri ne kadar yakından takip edersek, çiftçilerimizi verimli ve yenilikçi üretim teknolojilerine yönlendirmemiz o kadar sağlıklı olur” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.