Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelenler oyunla matematik öğreniyor

EĞİTİM 01.03.2019 - 17:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelenler oyunla matematik öğreniyor

Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Özel Kardelen Eğitim Kurumları Ortaokul Öğrencileri matematik derslerini çeşitli oyunlar oynayarak öğreniyor.
  Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, öğrencilerine matematiği sevdirmek ve eğlenceli bir öğrenme modeli olan ‘oyun kurarak öğrenme’ ile her hafta birbirinden farklı konuları içeren matematik oyunları hazırlıyor. Kardelenli öğrenciler matematik dersleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Öğrenciler severek öğrendikleri için öğrenme süreleri kısalıyor ve öğrendiklerinin daha kalıcı olması sağlanıyor. Öğrenciler öğrendikleri oyunları okul dışında aileleri ve arkadaşları oynamayı sürdürüyor. Çocukları bilgisayar, tablet, telefon oyunlarından uzaklaştırıp, çocukların daha sosyal bireyler olmasını sağlıyor. Her hafta işlenen konular ile ilgili oyun oynuyorlar. Bu haftaki oyun ise yüzdelerdendi. Gözleri kapalı, ellerindeki çıngırakla bir şekilde çorabı yakalayan ve içindeki soruyu alıp, çözen puanı aldı.  
Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Özel Kardelen Eğitim Kurumları Ortaokul Öğrencileri matematik derslerini çeşitli oyunlar oynayarak öğreniyor.

 

Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, öğrencilerine matematiği sevdirmek ve eğlenceli bir öğrenme modeli olan ‘oyun kurarak öğrenme’ ile her hafta birbirinden farklı konuları içeren matematik oyunları hazırlıyor. Kardelenli öğrenciler matematik dersleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Öğrenciler severek öğrendikleri için öğrenme süreleri kısalıyor ve öğrendiklerinin daha kalıcı olması sağlanıyor. Öğrenciler öğrendikleri oyunları okul dışında aileleri ve arkadaşları oynamayı sürdürüyor. Çocukları bilgisayar, tablet, telefon oyunlarından uzaklaştırıp, çocukların daha sosyal bireyler olmasını sağlıyor.

Her hafta işlenen konular ile ilgili oyun oynuyorlar. Bu haftaki oyun ise yüzdelerdendi. Gözleri kapalı, ellerindeki çıngırakla bir şekilde çorabı yakalayan ve içindeki soruyu alıp, çözen puanı aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.