Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Karadağ Ödeme Ajansı TKDK'yı Ziyaret Etti

GÜNCEL 21.12.2017 - 21:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Karadağ Ödeme Ajansı TKDK'yı Ziyaret Etti

TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğüne yabancı misyon temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. Temmuz ayında AB Büyükelçisi Christian Berger’den sonra Karadağ Ödeme Ajansı Başkanı Blagota Radulovic ve beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir il Koordinatörlüğünü ziyaret etti.
  TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğüne yabancı  misyon temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. Temmuz ayında AB Büyükelçisi Christian Berger’den sonra Karadağ Ödeme Ajansı Başkanı Blagota Radulovic ve beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir il Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Önümüzdeki aylarda ilk çağrı ilanına çıkacak olan Karadağ Ödeme Ajansı, TKDK tarafından desteklenen yatırımları ziyaret ederek prosedür ve işleyiş hakkında İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ten bilgi aldı.   İlk olarak Ürgüp’te kırsal turizm kapsamında desteklenen ‘Acropolis Cave Suit Oteli ziyaret eden heyet buradan Avanos’un Kalaba Beldesinde yine TKDK tarafından 65 hibe ile desteklenen Undane Süt Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu. Tamamen AB standartlarında üretim yapan insan eli değmeden otomatik sistemlerle sağım yapılan ve hızlı bir şekilde soğutularak depolanan süt üretim tesisinde sağım işlemine de şahitlik eden heyetin memnuniyeti gözlerden kaçmadı.   Son olarak ise, Avanos’ta  yine üretim tesisi TKDK tarafından finanse edilen çanak-çömlek atölyesini ziyaret etti. Burada Avanosla özdeşleşen çömleğin yapım sürecine tanıklık eden heyete işletme sahibi Şaban Usta tarafından çömlek yapımı denemesi yaptırıldı.   İl koordinatörü Murat Asiltürk tarafından kendilerine yöremize özgü hediyeler takdim edilen heyet Kapadokya’yı çok beğendiklerini buraya tekrar gelmek istediklerini belirterek ilimizden ayrıldı.
TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğüne yabancı misyon temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. Temmuz ayında AB Büyükelçisi Christian Berger’den sonra Karadağ Ödeme Ajansı Başkanı Blagota Radulovic ve beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir il Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

 

TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğüne yabancı  misyon temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. Temmuz ayında AB Büyükelçisi Christian Berger’den sonra Karadağ Ödeme Ajansı Başkanı Blagota Radulovic ve beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir il Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Önümüzdeki aylarda ilk çağrı ilanına çıkacak olan Karadağ Ödeme Ajansı, TKDK tarafından desteklenen yatırımları ziyaret ederek prosedür ve işleyiş hakkında İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ten bilgi aldı.

 

İlk olarak Ürgüp’te kırsal turizm kapsamında desteklenen ‘Acropolis Cave Suit Oteli ziyaret eden heyet buradan Avanos’un Kalaba Beldesinde yine TKDK tarafından 65 hibe ile desteklenen Undane Süt Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu. Tamamen AB standartlarında üretim yapan insan eli değmeden otomatik sistemlerle sağım yapılan ve hızlı bir şekilde soğutularak depolanan süt üretim tesisinde sağım işlemine de şahitlik eden heyetin memnuniyeti gözlerden kaçmadı.

 

Son olarak ise, Avanos’ta  yine üretim tesisi TKDK tarafından finanse edilen çanak-çömlek atölyesini ziyaret etti. Burada Avanosla özdeşleşen çömleğin yapım sürecine tanıklık eden heyete işletme sahibi Şaban Usta tarafından çömlek yapımı denemesi yaptırıldı.

 

İl koordinatörü Murat Asiltürk tarafından kendilerine yöremize özgü hediyeler takdim edilen heyet Kapadokya’yı çok beğendiklerini buraya tekrar gelmek istediklerini belirterek ilimizden ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.