Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir CHP'de Anayasa Değişikliğine HAYIR

SİYASET 16.01.2017 - 22:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir CHP'de Anayasa Değişikliğine HAYIR

Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Değişikliğine HAYIR için hazırlıklarına start verdi.
Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Değişikliğine HAYIR için hazırlıklarına start verdi.    Nevşehir CHP İl Teşkilatı, anayasa değişikliğine tüm güçleriyle hayır diyeceklerini belirterek, “Biz inanıyoruz ki, bu Meclis kendisini sıfırlayacak bu değişikliğe geçit vermeyecektir. Halkımız kendisine en yakışan Parlamenter sistemden vazgeçmeyecek, Ulu önder Atatürk’ün bizlere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacaktır. Ülkemizi bölmeye yönelik olan bu değişikliğe asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.   TBMM Genel Kurulunda önümüzdeki hafta sonu tamamlanması beklenen Anayasa değişikliğinin Şubat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması durumunda, 2 Nisan’da referanduma sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.   Anayasaya göre, Cumhurbaşkanının anayasa değişikliklerini halkoyuna sunulması kararından 60 gün sonra referanduma gidilmesi gerekiyor. YSK da tüm hazırlıklarını 2 Nisan veya 9 Nisan tarihine göre yapıyor.   YSK yetkilileri, referandum sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin 30 civarında genelge hazırlandığını dile getirdi. İl, ilçe seçim kurulları, sandık kurulları, oy kullanma saatleri, referandum sonuçlarının birleştirilmesi, denetlenmesi, seçmen listeleri ve sandık güvenliği gibi konularda YSK bir dizi genelge yayınlanacak.   PUSULALAR HAZIR Referandumda kullanılacak oy pusulaları da hazır hale getirildi. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa’ya ‘evet’ diyenler beyaz   bölüme, ‘Hayır’ diyenler ise kahverengi bölüme mühür basacak.   Nevşehir CHP İl Teşkilatı Kadınıyla, erkeğiyle ve genciyle Anayasa değişikliğine HAYIR için hazırlıklara startı verdi.          
Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Değişikliğine HAYIR için hazırlıklarına start verdi.

Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Değişikliğine HAYIR için hazırlıklarına start verdi. 

 

Nevşehir CHP İl Teşkilatı, anayasa değişikliğine tüm güçleriyle hayır diyeceklerini belirterek, “Biz inanıyoruz ki, bu Meclis kendisini sıfırlayacak bu değişikliğe geçit vermeyecektir. Halkımız kendisine en yakışan Parlamenter sistemden vazgeçmeyecek, Ulu önder Atatürk’ün bizlere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacaktır. Ülkemizi bölmeye yönelik olan bu değişikliğe asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

TBMM Genel Kurulunda önümüzdeki hafta sonu tamamlanması beklenen Anayasa değişikliğinin Şubat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması durumunda, 2 Nisan’da referanduma sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanının anayasa değişikliklerini halkoyuna sunulması kararından 60 gün sonra referanduma gidilmesi gerekiyor. YSK da tüm hazırlıklarını 2 Nisan veya 9 Nisan tarihine göre yapıyor.

 

YSK yetkilileri, referandum sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin 30 civarında genelge hazırlandığını dile getirdi. İl, ilçe seçim kurulları, sandık kurulları, oy kullanma saatleri, referandum sonuçlarının birleştirilmesi, denetlenmesi, seçmen listeleri ve sandık güvenliği gibi konularda YSK bir dizi genelge yayınlanacak.

 

PUSULALAR HAZIR

Referandumda kullanılacak oy pusulaları da hazır hale getirildi. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa’ya ‘evet’ diyenler beyaz   bölüme, ‘Hayır’ diyenler ise kahverengi bölüme mühür basacak.
 

Nevşehir CHP İl Teşkilatı Kadınıyla, erkeğiyle ve genciyle Anayasa değişikliğine HAYIR için hazırlıklara startı verdi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.