Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Kamudaki Kripto FETÖ'cülere Operasyon Geliyor

GÜNCEL 19.10.2016 - 13:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Kamudaki Kripto FETÖ'cülere Operasyon Geliyor

FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in uykuya yatırdığı kripto elemanların şifresi de kırıldı.
FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in uykuya yatırdığı kripto elemanların şifresi de kırıldı.   FETÖ elemanlarının iletişim sistemi Bylock’u kırarak örgütü deşifre eden MİT ve Emniyet İstihbarat bu kez kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kripto FETÖ elemanlarının peşine düştü. Kamu kurum ve kurumlarında çalışanların telefon konuşmalarının HTS raporları incelemeye alındı. Yapılan araştırmada FETÖ’nün kripto elemanları deşifre edilirken sayının 1 milyonu bulması bekleniyor.   Tespit edilen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kripto FETÖ'cülerin içinde Nevşehir ilinde kamuda çalışanlarında olduğu öğrenildi. Yeni bir FETÖ Operasyon dalgası olması bekleniyor.    ABİLER VE ABLALAR YAKTI İstihbarat birimleri FETÖ’nün ininin dibine girmeyi başardı. FETÖ’nün 15 Temmuz’dan sonra uykuya yatırdığı kripto elemanların da isimlerine ulaşıldı. İstihbarat birimleri 10 yıl geriye dönük olarak abi ve abla olarak bilinen FETÖ çetesinin telefonlarının HTS raporlarını çıkarttı. HTS kayıtlarında çapraz sorgu yapılarak abi ve ablaların telefonları ile yaptıkları görüşmelerin istatistikleri çıkarıldı. Abi ve ablaların telefonları FETÖ’nün uyuyan elemanlarının tamamına yakınının deşifre olmalarını sağladı.       HARİTALAR HAZIRLANDI İstihbarat birimleri çalışmalarında her türlü olasılığı göz önünde bulundurdu. Abi ve ablaların başka isimler adına kayıtlı telefonları da kullanmaları olasılığı göz önünde bulundurularak, gerek Mobese ve gerekse de baz istasyonları verilerini eşleştirdi. HTS kayıtlarından baz istasyonlarından alınan veriler haritalaştırılarak, başkaları üzerine kayıtlı telefon kullanan abi ve ablaların itirazlarının önüne geçilmesi amaçlandı.     KAMUDA LİSTE KABARDI ByLock üzerinden yürütülen kamudaki FETÖ soruşturmalarına sessizce HTS raporları da eklendi. Bu güne kadar abi ve ablalarla sık sık görüştükleri belirlenen ve haklarında işlem yapılmayan kişilerle ilgili de araştırma yapıldı. Buradan elde edilen illiyet bağları ışığında hazırlanan  tasfiye listeleri ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Kripto FETÖ’cülerin belirlenmesinde öncelik TBMM, TSK, Emniyet, Yargı’nın da içinde bulunduğu kritik kurumlara verildi. Deşifre edilen kripto FETÖ’cülerin eklenmesiyle  kamuda tasfiye edilecek isimler listesi bir anda arttı.      
FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in uykuya yatırdığı kripto elemanların şifresi de kırıldı.

FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in uykuya yatırdığı kripto elemanların şifresi de kırıldı.

 

FETÖ elemanlarının iletişim sistemi Bylock’u kırarak örgütü deşifre eden MİT ve Emniyet İstihbarat bu kez kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kripto FETÖ elemanlarının peşine düştü. Kamu kurum ve kurumlarında çalışanların telefon konuşmalarının HTS raporları incelemeye alındı. Yapılan araştırmada FETÖ’nün kripto elemanları deşifre edilirken sayının 1 milyonu bulması bekleniyor.

 

Tespit edilen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kripto FETÖ'cülerin içinde Nevşehir ilinde kamuda çalışanlarında olduğu öğrenildi. Yeni bir FETÖ Operasyon dalgası olması bekleniyor. 

 

ABİLER VE ABLALAR YAKTI

İstihbarat birimleri FETÖ’nün ininin dibine girmeyi başardı. FETÖ’nün 15 Temmuz’dan sonra uykuya yatırdığı kripto elemanların da isimlerine ulaşıldı. İstihbarat birimleri 10 yıl geriye dönük olarak abi ve abla olarak bilinen FETÖ çetesinin telefonlarının HTS raporlarını çıkarttı. HTS kayıtlarında çapraz sorgu yapılarak abi ve ablaların telefonları ile yaptıkları görüşmelerin istatistikleri çıkarıldı. Abi ve ablaların telefonları FETÖ’nün uyuyan elemanlarının tamamına yakınının deşifre olmalarını sağladı.

 

 

 

HARİTALAR HAZIRLANDI

İstihbarat birimleri çalışmalarında her türlü olasılığı göz önünde bulundurdu. Abi ve ablaların başka isimler adına kayıtlı telefonları da kullanmaları olasılığı göz önünde bulundurularak, gerek Mobese ve gerekse de baz istasyonları verilerini eşleştirdi. HTS kayıtlarından baz istasyonlarından alınan veriler haritalaştırılarak, başkaları üzerine kayıtlı telefon kullanan abi ve ablaların itirazlarının önüne geçilmesi amaçlandı.

 

 

KAMUDA LİSTE KABARDI

ByLock üzerinden yürütülen kamudaki FETÖ soruşturmalarına sessizce HTS raporları da eklendi. Bu güne kadar abi ve ablalarla sık sık görüştükleri belirlenen ve haklarında işlem yapılmayan kişilerle ilgili de araştırma yapıldı. Buradan elde edilen illiyet bağları ışığında hazırlanan  tasfiye listeleri ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Kripto FETÖ’cülerin belirlenmesinde öncelik TBMM, TSK, Emniyet, Yargı’nın da içinde bulunduğu kritik kurumlara verildi. Deşifre edilen kripto FETÖ’cülerin eklenmesiyle  kamuda tasfiye edilecek isimler listesi bir anda arttı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.