Sitenin sağında bir giydirme reklam

İnternet Erişimi Neden Yavaşladı

TÜRKİYE GÜNDEMİ 15.06.2016 - 17:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İnternet Erişimi Neden Yavaşladı

TİB Başkanlığı bugün Google'ın eski içerikleri arşivlemesini sağlayan önbellek hizmetine erişimi engelledi.
TİB Başkanlığı bugün Google'ın eski içerikleri arşivlemesini sağlayan önbellek hizmetine erişimi engelledi.   Türkiye çapında internetin yavaşlaması üzerine sosyal medyada "Google'a erişim yasaklandı mı" tartışması başladı. Tepkilerin ardından idari tedbir kararı TİB'in internet sitesinden kaldırıldı. Bir BTK yetkilisi açıklamada bulunarak "Google'a erişim engeli yok" dedi, teknik soruna işaret etti.     Saat 15.00'den itibaren özellikle Türk Telekom kullanıcıları, Google'a bağlı arama motoru, Gmail ve Youtube gibi hizmetler olmak üzere bir dizi siteye erişemediklerini bildirdiler.     Google dışında Facebook, Twitter ve Spotify gibi birçok başka siteye de ya hiç erişilemediği veya erişimin çok yavaşladığı belirtiliyor.     İnternetin yavaşlık sebebi ortaya çıktı. Şikayetlerin ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Google'ın bir hizmetine erişimi bugün engellediği ve bu durumun diğer siteleri de etkilediği ortaya çıktı.  
TİB Başkanlığı bugün Google'ın eski içerikleri arşivlemesini sağlayan önbellek hizmetine erişimi engelledi.

TİB Başkanlığı bugün Google'ın eski içerikleri arşivlemesini sağlayan önbellek hizmetine erişimi engelledi.

 

Türkiye çapında internetin yavaşlaması üzerine sosyal medyada "Google'a erişim yasaklandı mı" tartışması başladı. Tepkilerin ardından idari tedbir kararı TİB'in internet sitesinden kaldırıldı. Bir BTK yetkilisi açıklamada bulunarak "Google'a erişim engeli yok" dedi, teknik soruna işaret etti.

 

 

Saat 15.00'den itibaren özellikle Türk Telekom kullanıcıları, Google'a bağlı arama motoru, Gmail ve Youtube gibi hizmetler olmak üzere bir dizi siteye erişemediklerini bildirdiler.

 

 

Google dışında Facebook, Twitter ve Spotify gibi birçok başka siteye de ya hiç erişilemediği veya erişimin çok yavaşladığı belirtiliyor.

 

 

İnternetin yavaşlık sebebi ortaya çıktı. Şikayetlerin ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Google'ın bir hizmetine erişimi bugün engellediği ve bu durumun diğer siteleri de etkilediği ortaya çıktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.