Sitenin sağında bir giydirme reklam

İltaş köyünde yaralı kartal bulundu

GÜNCEL 01.09.2022 - 22:43, Güncelleme: 01.09.2022 - 22:43
 

İltaş köyünde yaralı kartal bulundu

Ürgüp İlçesine bağlı İltaş Köyü’nde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İltaş Köyünde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül, Ürgüp Ziraat Odası yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'i arayarak durumu ilettiler. Ziraat odası yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ulaşarak ekiplerin yaralı kartala ulaşmasını sağladı, köye gelen ekipler kartal'ı teslim aldı. Konuyu aktaran Ürgüp Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Vehbi Zengin, 'İltaş köyümüzde yaşayan yakınlarımız olan Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül beni aradılar, sonrasında öncelikli olarak Tarım ve Orman il müdürümüz Özgür Memiş beyi aradım arkasından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürümüz Üzeyir Özaslan bey ile görüştüm. Sağolsunlar ekipleri yönlendirerek yaralı halde bulunan Kartal'ı tedavisini yapmak üzere teslim aldılar kendilerine teşekkür ediyorum' dedi Ekiplere haber veren duyarlı vatandaşlardan yaralı kartalı alan ekipler, gerekli tedavi ve rehabilitasyonları yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılacağı öğrenildi.  
Ürgüp İlçesine bağlı İltaş Köyü’nde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İltaş Köyünde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül, Ürgüp Ziraat Odası yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'i arayarak durumu ilettiler. Ziraat odası yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ulaşarak ekiplerin yaralı kartala ulaşmasını sağladı, köye gelen ekipler kartal'ı teslim aldı.

Konuyu aktaran Ürgüp Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Vehbi Zengin, 'İltaş köyümüzde yaşayan yakınlarımız olan Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül beni aradılar, sonrasında öncelikli olarak Tarım ve Orman il müdürümüz Özgür Memiş beyi aradım arkasından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürümüz Üzeyir Özaslan bey ile görüştüm. Sağolsunlar ekipleri yönlendirerek yaralı halde bulunan Kartal'ı tedavisini yapmak üzere teslim aldılar kendilerine teşekkür ediyorum' dedi

Ekiplere haber veren duyarlı vatandaşlardan yaralı kartalı alan ekipler, gerekli tedavi ve rehabilitasyonları yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılacağı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.