Sitenin sağında bir giydirme reklam

İHH Kadın Kolları, "Aile toplumun mihenk taşıdır"

NEVŞEHİR 20.10.2022 - 09:39, Güncelleme: 20.10.2022 - 09:39
 

İHH Kadın Kolları, "Aile toplumun mihenk taşıdır"

Nevşehir İHH Kadın Kolları tarafından aile yapısının önemine dikkat çekildi.
Nevşehir İHH Binasında basın açıklaması yapan Nevşehir İHH Kadın Kolları Başkanı Sedef Öğütgen, ailenin toplumun çekirdeği olarak tabir edilen en önemli mihenk taşı olduğunu vurguladı.   Öğütgen, Anadolu’nun kadim medeniyet tasavvuru ve İslam dini nezdinde anne, baba ve çocuklardan oluşan aile yapısının hiçbir suretle bozulmasına imkan verilmemesini, bu konudaki her türlü girişime karşı her bireyin tavizsiz duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnekler sunan Öğütgen, açıklamasına şöyle devam etti;   “Yüce Allah ailenin devamı için anne, baba yani eşler ve çocukların gönüllerine sevgi ve merhamet yerleştirmiştir. İnsanların görevi gönüllere yerleştirilen sevgi ve merhameti Allah için ve ailenin huzuru için geliştirmektir. Rum Suresi 21. Ayette, “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır” buyurulmaktadır. Aileyi oluşturan erkek ve kadın birbirinin tamamlayıcısıdır. Aileyi oluşturan erkek ve kadındır. Bunların birbirine karşı sorumlulukları vardır. Ailenin huzuru ve mutluluğu için kadın ve erkeğin İslam’ı doğru şekilde yaşaması, çocuklarına da dünya ve ahiret hayatının huzuru için İslam’ın temel esas ve kaidelerini öğretmesi gerekir. Hem Türk aile yapısı hem de hayatımızın nizam ve intizam kaynağı İslam’a uygun şekilde hayat sürmemiz gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirastır” diye konuştu.
Nevşehir İHH Kadın Kolları tarafından aile yapısının önemine dikkat çekildi.

Nevşehir İHH Binasında basın açıklaması yapan Nevşehir İHH Kadın Kolları Başkanı Sedef Öğütgen, ailenin toplumun çekirdeği olarak tabir edilen en önemli mihenk taşı olduğunu vurguladı.

 

Öğütgen, Anadolu’nun kadim medeniyet tasavvuru ve İslam dini nezdinde anne, baba ve çocuklardan oluşan aile yapısının hiçbir suretle bozulmasına imkan verilmemesini, bu konudaki her türlü girişime karşı her bireyin tavizsiz duruş sergilemesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnekler sunan Öğütgen, açıklamasına şöyle devam etti;

 

“Yüce Allah ailenin devamı için anne, baba yani eşler ve çocukların gönüllerine sevgi ve merhamet yerleştirmiştir. İnsanların görevi gönüllere yerleştirilen sevgi ve merhameti Allah için ve ailenin huzuru için geliştirmektir. Rum Suresi 21. Ayette, “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır” buyurulmaktadır. Aileyi oluşturan erkek ve kadın birbirinin tamamlayıcısıdır. Aileyi oluşturan erkek ve kadındır. Bunların birbirine karşı sorumlulukları vardır. Ailenin huzuru ve mutluluğu için kadın ve erkeğin İslam’ı doğru şekilde yaşaması, çocuklarına da dünya ve ahiret hayatının huzuru için İslam’ın temel esas ve kaidelerini öğretmesi gerekir. Hem Türk aile yapısı hem de hayatımızın nizam ve intizam kaynağı İslam’a uygun şekilde hayat sürmemiz gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirastır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ne mümkün
(21.10.2022 10:01 - #341)
6284 sayılı kanun varrken ve feminizm hortlamışken ne mümkün...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.