KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Yeni trafik cezaları can yakacak

GÜNCEL 13.02.2026 - 13:48, Güncelleme: 13.02.2026 - 13:50
 

Yeni trafik cezaları can yakacak

Karayolları Trafik Kanunu'nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Trafikte drift, makas, konvoy gibi ihlaller ile can güvenliğini tehlikeye atanların hem ehliyetlerine el konulacak hem de araçları trafikten men edilecek. Bir yıl içinde 6 kez kırmızı ışık ihlali yapanın ehliyeti iptal olacak.
  İşte yeni cezalar: * Makas atma veya ters yöne girme: 90 bin TL ceza. * Polisin 'Dur' ihtarına uymama: 200 bin TL ceza ve ehliyete 60 gün el koyma. * Kırmızı ışık ihlali: 1. ihlal 5 bin TL, 2. ihlal 10 bin TL, 3. ihlal 15 bin TL. 6. ihlalde ise 80 bin TL ceza ve ehliyet iptali. •  Sahte plaka kullanma: 140 bin TL ceza ve ehliyete 30 gün el koyma. * Plakayı okunmaz hale getirme: 140 bin TL ceza ve 30 gün trafikten men. Tekrarında 280 bin TL ceza. * Plakasız araç kullanma: 46 bin TL ceza ve ehliyete 30 gün el koyma. * Tescilsiz araçla trafiğe çıkma: 46 bin TL ceza. * Israrla takip etme veya saldırı amacıyla araçtan inme: 180 bin TL ceza ve ehliyete 60 gün el koyma. * Ehliyetsiz araç kullanma: Sürücüye 40 bin TL, araç sahibine de 40 bin TL. * 0.50 promil alkol üstü: 25 bin TL, tekrarında 50 bin TL, 3. seferde 150 bin TL. * Uyuşturucu madde etkisi: 150 bin TL ceza ve ehliyetin kalıcı iptali. * Alkol-uyuşturucu testini reddetme: 150 bin TL ceza ve ehliyete 5 yıl el koyma.  
Karayolları Trafik Kanunu'nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Trafikte drift, makas, konvoy gibi ihlaller ile can güvenliğini tehlikeye atanların hem ehliyetlerine el konulacak hem de araçları trafikten men edilecek. Bir yıl içinde 6 kez kırmızı ışık ihlali yapanın ehliyeti iptal olacak.

 

İşte yeni cezalar:

* Makas atma veya ters yöne girme: 90 bin TL ceza.

* Polisin 'Dur' ihtarına uymama: 200 bin TL ceza ve ehliyete 60 gün el koyma.

* Kırmızı ışık ihlali: 1. ihlal 5 bin TL, 2. ihlal 10 bin TL, 3. ihlal 15 bin TL. 6. ihlalde ise 80 bin TL ceza ve ehliyet iptali.

•  Sahte plaka kullanma: 140 bin TL ceza ve ehliyete 30 gün el koyma.

* Plakayı okunmaz hale getirme: 140 bin TL ceza ve 30 gün trafikten men. Tekrarında 280 bin TL ceza.

* Plakasız araç kullanma: 46 bin TL ceza ve ehliyete 30 gün el koyma.

* Tescilsiz araçla trafiğe çıkma: 46 bin TL ceza.

* Israrla takip etme veya saldırı amacıyla araçtan inme: 180 bin TL ceza ve ehliyete 60 gün el koyma.

* Ehliyetsiz araç kullanma: Sürücüye 40 bin TL, araç sahibine de 40 bin TL.

* 0.50 promil alkol üstü: 25 bin TL, tekrarında 50 bin TL, 3. seferde 150 bin TL.

* Uyuşturucu madde etkisi: 150 bin TL ceza ve ehliyetin kalıcı iptali.

* Alkol-uyuşturucu testini reddetme: 150 bin TL ceza ve ehliyete 5 yıl el koyma.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.