MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Tarihi kale artık daha güvenli

TURİZM 14.04.2021 - 11:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Tarihi kale artık daha güvenli

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan Uçhisar kalesinde belediye pandemi döneminde önemli çalışmalara imza attı.
  NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan Uçhisar kalesinde belediye pandemi döneminde önemli çalışmalara imza attı.     Kalenin girişinden itibaren, merdivenlerine, merdiven korkuluklarına kadar yerli ve yabancı turistin daha rahat ve güvenli bir şekilde gezebileceği bir hale getirilen tarihi kaledeki çalışmalarla birlikte bir süredir ziyarete kapalı bulunan alanlar yeniden açıldı.     Tarihi kalenin yapılan çalışmalarla birlikte daha emniyetli ve daha temiz bir hale getirildiğini kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, "Uçhisar kalemiz bölgemizin sembolik mekanlarından biri. Uzun zamandır kalemizin yerli ve yabancı turistlerimizin daha rahat gezebilmesi için çevre düzenlemelerinin ve ıslahının yapılmasını amaçlıyorduk. Kasım 2020'den başlayarak, Alan başkanlığımızdan da gerekli izinleri alarak güçlendirme ihtiyacı bulunan alanlarda bu çalışmayı yaptık. Merdiven ve merdiven korkuluklarını ıslah ettik. Kalemizi ziyaret eden turistler için daha emniyetli ve daha temiz bir mekan haline getirdik. Bu çalışmalarımız bu yılda, önümüzdeki yılda sürecek" diye konuştu.  
Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan Uçhisar kalesinde belediye pandemi döneminde önemli çalışmalara imza attı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan Uçhisar kalesinde belediye pandemi döneminde önemli çalışmalara imza attı.  

 

Kalenin girişinden itibaren, merdivenlerine, merdiven korkuluklarına kadar yerli ve yabancı turistin daha rahat ve güvenli bir şekilde gezebileceği bir hale getirilen tarihi kaledeki çalışmalarla birlikte bir süredir ziyarete kapalı bulunan alanlar yeniden açıldı.  

 

Tarihi kalenin yapılan çalışmalarla birlikte daha emniyetli ve daha temiz bir hale getirildiğini kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, "Uçhisar kalemiz bölgemizin sembolik mekanlarından biri. Uzun zamandır kalemizin yerli ve yabancı turistlerimizin daha rahat gezebilmesi için çevre düzenlemelerinin ve ıslahının yapılmasını amaçlıyorduk. Kasım 2020'den başlayarak, Alan başkanlığımızdan da gerekli izinleri alarak güçlendirme ihtiyacı bulunan alanlarda bu çalışmayı yaptık. Merdiven ve merdiven korkuluklarını ıslah ettik. Kalemizi ziyaret eden turistler için daha emniyetli ve daha temiz bir mekan haline getirdik. Bu çalışmalarımız bu yılda, önümüzdeki yılda sürecek" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.