MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nazar ağaçlı çanaklar ilgi görüyor

TURİZM 06.01.2021 - 12:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nazar ağaçlı çanaklar ilgi görüyor

Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri Avanos ilçesindeki tezgahlarda son dönemlerde ilgi gören ürünlerden biri de nazar ağaçlı işte bu çanaklar.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri Avanos ilçesindeki tezgahlarda son dönemlerde ilgi gören ürünlerden biri de nazar ağaçlı işte bu çanaklar.     Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de bazı turistik alanlarda görülen ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin bir nazar boncuğu takarak nazardan korunacaklarını düşündükleri nazar ağaçlarını çanağa taşıyan çanak çömlek ustalarının bu eseri özellikle bu konuda büyük bir hassasiyet gösteren kadınlara hitap ediyor.     Ev dekorasyonlarının vazgeçilmezleri arasına giren çanaklardaki yöreselliği de sergileyen nazar ağaçlı çanaklar uygun fiyatlara hemen hemen bütün çanak çömlek atölyelerinde satışa sunuluyor.   
Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri Avanos ilçesindeki tezgahlarda son dönemlerde ilgi gören ürünlerden biri de nazar ağaçlı işte bu çanaklar.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri Avanos ilçesindeki tezgahlarda son dönemlerde ilgi gören ürünlerden biri de nazar ağaçlı işte bu çanaklar.  

 

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de bazı turistik alanlarda görülen ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin bir nazar boncuğu takarak nazardan korunacaklarını düşündükleri nazar ağaçlarını çanağa taşıyan çanak çömlek ustalarının bu eseri özellikle bu konuda büyük bir hassasiyet gösteren kadınlara hitap ediyor.  

 

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmezleri arasına giren çanaklardaki yöreselliği de sergileyen nazar ağaçlı çanaklar uygun fiyatlara hemen hemen bütün çanak çömlek atölyelerinde satışa sunuluyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.