Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Deve silüetli peri bacasına çitli koruma ilgi çekiyor

NEVŞEHİR 01.07.2021 - 12:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Deve silüetli peri bacasına çitli koruma ilgi çekiyor

Kapadokya bölgesinde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle Perili Vadi olarak da bilinen Devrent Vadisi'ndeki 'Deve' silüetli peribacasının çevresine koruyucu çit yerleştirildi.
  NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle Perili Vadi olarak da bilinen Devrent Vadisi'ndeki 'Deve' silüetli peribacasının çevresine koruyucu çit yerleştirildi.    Ürgüp İlçesi'ne bağlı Ortahisar Beldesi'nde bulunan Devrent Vadisi'nde yerli ve yabancı turist gruplarının ilgiyle izledikleri doğal oluşumlu deve görünümlü peribacasının zemininde aşınmaların meydana geldiği uzmanlarca belirlendi.     Bunun üzerine dev peribacası kütlesinin zemininin sağlamlığının korunması için, çevresi tahta çit ile çevrilerek koruma bandı oluşturuldu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi gören deve silüetli peribacası yapılan koruma tedbiriyle de ayrı bir ilgi odağı. 
Kapadokya bölgesinde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle Perili Vadi olarak da bilinen Devrent Vadisi'ndeki 'Deve' silüetli peribacasının çevresine koruyucu çit yerleştirildi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle Perili Vadi olarak da bilinen Devrent Vadisi'ndeki 'Deve' silüetli peribacasının çevresine koruyucu çit yerleştirildi. 

 

Ürgüp İlçesi'ne bağlı Ortahisar Beldesi'nde bulunan Devrent Vadisi'nde yerli ve yabancı turist gruplarının ilgiyle izledikleri doğal oluşumlu deve görünümlü peribacasının zemininde aşınmaların meydana geldiği uzmanlarca belirlendi.  

 

Bunun üzerine dev peribacası kütlesinin zemininin sağlamlığının korunması için, çevresi tahta çit ile çevrilerek koruma bandı oluşturuldu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi gören deve silüetli peribacası yapılan koruma tedbiriyle de ayrı bir ilgi odağı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.