KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Avanos’ta “Maarifin Kalbinde Ramazan” iftar programı düzenlendi

EĞİTİM 10.03.2026 - 21:45, Güncelleme: 10.03.2026 - 21:45
 

Avanos’ta “Maarifin Kalbinde Ramazan” iftar programı düzenlendi

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, Maarif Etkinlikleri kapsamında anlamlı bir iftar programı düzenlendi.
  Avanos Kızılırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Avanos Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.   Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda öğrenciler ve öğretmenler birlikte iftar yaparak paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada eğitim camiası, birlik ve beraberlik mesajı verdi.   Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avanos Öğretmenevi Müdürü Erdal Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında önemli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.   Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında 2026 Ramazan ayında 81 ilde ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ temalı etkinlikler düzenlenmektedir. MEB tarafından hazırlanan bu modelle; paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, adalet ve merhamet gibi manevi değerlerin okul içi ve dışı faaliyetler, süslemeler ve iftar programları ile öğrencilere aktarılması hedefleniyor” dedi.   Düzenlenen iftar programı, öğrenciler ve öğretmenler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren anlamlı bir etkinlik olarak değerlendirildi.    
Nevşehir’in Avanos ilçesinde, Maarif Etkinlikleri kapsamında anlamlı bir iftar programı düzenlendi.

 

Avanos Kızılırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Avanos Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

 

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda öğrenciler ve öğretmenler birlikte iftar yaparak paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada eğitim camiası, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avanos Öğretmenevi Müdürü Erdal Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında önemli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

 

Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında 2026 Ramazan ayında 81 ilde ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ temalı etkinlikler düzenlenmektedir. MEB tarafından hazırlanan bu modelle; paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, adalet ve merhamet gibi manevi değerlerin okul içi ve dışı faaliyetler, süslemeler ve iftar programları ile öğrencilere aktarılması hedefleniyor” dedi.

 

Düzenlenen iftar programı, öğrenciler ve öğretmenler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren anlamlı bir etkinlik olarak değerlendirildi.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.