Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Dr. Başbuğ; ‘Kış aylarında hamur ve şekerli gıdalardan uzak durulmalı’

GÜNCEL 18.02.2022 - 17:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Dr. Başbuğ; ‘Kış aylarında hamur ve şekerli gıdalardan uzak durulmalı’

Kapadokya Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ koronavirüsü ağır atlatanların hamur işini fazla yiyen grup olduğunu söyledi.
  Kapadokya Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ kışın beslenme önerilerinde bulundu. Son dönemlerde özellikle koronavirüs ile birlikte hamur işi ve şekerli gıdaları çok tüketen kişilerin koronavirüsü ağır atlattığını belirten Başbuğ beslenmemize dikkat etmeliyiz dedi. Başbuğ,  Soğuk algınlıkları veya başka hastalıklarda en temel şeylerden birsi beslenmedir. Beslenme derken bizim kültürümüzden gelen bazı şeyler var. Can boğazdan gelir. Ya da çok yerseniz hastalanmanız gibi şeyler gerçekten yanlış şeyler. Özellikle bu koronavirüs döneminde de gördüğümüz beslenme türü olarak hamur işi ağırlıklı ekmek gibi, makarna, mantı ve tatlı gibi şeylerle beslenenler koronavirüsü ağır atlattılar. Birinci ağır atlatan kişiler aslında bu tür beslenen kişilerdi.  Diyabete yatkın kişilerdi” dedi.   “ Beslenmemizi iki öğün yapalım”   Özellikle kış aylarında hamur işi ve şekerli gıdalardan uzak durulmasını ifade eden Dr. Barbaros Başbuğ, “Beslenme özellikle hamur işi şekerli gıdalardan kış döneminde bilhassa uzak durmamız gerekiyor. Kış döneminde hareketsizlikte işin içine girince sanki müptela gibi insanlar özellikle hamur işi ve tatlı gibi gıdaları tüketiyorlar. Bu da beraberinde şeker hastalıklarını artırıyor. Daha çok şeker tanısı bu aylarda geliyor. Tansiyonlarda yükselmeler meydana geliyor. O yüzden asla ben karnımı sıkıca doyurayım tok olayım diye düşünmeyin. Biz kendimizi aç htikçe vücut sağlıklı olur. O yüzden aralıklı beslenelim. İki öğün beslenelim. İki öğün beslenme bazı hastalıkların kalıcı iyileşmesi tespit edildi” diye konuştu.  
Kapadokya Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ koronavirüsü ağır atlatanların hamur işini fazla yiyen grup olduğunu söyledi.

 

Kapadokya Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ kışın beslenme önerilerinde bulundu. Son dönemlerde özellikle koronavirüs ile birlikte hamur işi ve şekerli gıdaları çok tüketen kişilerin koronavirüsü ağır atlattığını belirten Başbuğ beslenmemize dikkat etmeliyiz dedi. Başbuğ,  Soğuk algınlıkları veya başka hastalıklarda en temel şeylerden birsi beslenmedir. Beslenme derken bizim kültürümüzden gelen bazı şeyler var. Can boğazdan gelir. Ya da çok yerseniz hastalanmanız gibi şeyler gerçekten yanlış şeyler. Özellikle bu koronavirüs döneminde de gördüğümüz beslenme türü olarak hamur işi ağırlıklı ekmek gibi, makarna, mantı ve tatlı gibi şeylerle beslenenler koronavirüsü ağır atlattılar. Birinci ağır atlatan kişiler aslında bu tür beslenen kişilerdi.  Diyabete yatkın kişilerdi” dedi.

 

“ Beslenmemizi iki öğün yapalım”
 

Özellikle kış aylarında hamur işi ve şekerli gıdalardan uzak durulmasını ifade eden Dr. Barbaros Başbuğ, “Beslenme özellikle hamur işi şekerli gıdalardan kış döneminde bilhassa uzak durmamız gerekiyor. Kış döneminde hareketsizlikte işin içine girince sanki müptela gibi insanlar özellikle hamur işi ve tatlı gibi gıdaları tüketiyorlar. Bu da beraberinde şeker hastalıklarını artırıyor. Daha çok şeker tanısı bu aylarda geliyor. Tansiyonlarda yükselmeler meydana geliyor. O yüzden asla ben karnımı sıkıca doyurayım tok olayım diye düşünmeyin. Biz kendimizi aç htikçe vücut sağlıklı olur. O yüzden aralıklı beslenelim. İki öğün beslenelim. İki öğün beslenme bazı hastalıkların kalıcı iyileşmesi tespit edildi” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.