Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dr. Başbuğ 'Burnu akan ve boğazı ağrıyan herkes kendini koronavirüs kabul etsin'

GÜNCEL 16.02.2022 - 17:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Dr. Başbuğ 'Burnu akan ve boğazı ağrıyan herkes kendini koronavirüs kabul etsin'

Özel Kapadokya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ yaptığı açıklamada burnu akan ve boğazı ağrıyan herkes kendisini koronavirüs kabul etsin dedi.
     NEVŞEHİR (KHA)- Kapadokya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ; “Son günlerde grip miyim acaba yoksa koronavirüs müyüm diye düşünüyorlar. Bir defa şunu herkes bilsin burnu akan veya boğazı ağrıyan herkes kendini koronavirüs olarak kabul etsin” dedi. Başbuğ,  “Koronavirüste hastalardan edindiğimiz tecrübeye göre omicron varyantı ile sonuna geldiğimizi düşünüyoruz. Ağır vaka sayımız az. Yatan hastalarımız oluyor ama durumları ağır değil. O konuda da grip miyim, korona mıyım diye düşünenler var. Şuanda burnu akan, boğazı ağrıyan kendini koronavirüs kabul etsin. Bizim burada yaşadıklarımızdan biri de insanlar kendini koronavirüs olduğuna yediremiyor. Hayır. Artık tehlikeli bir durum değil. Önceki griplere yakın bir seviyeye geldi artık bu hastalık.  Dolayısıyla burnu akan da boğazı ağrıyan da kendini korona kabul etsin. Tedbirini ona göre alsın, ona göre doktora müracaat etsin ve ona göre kimseye yaklaşmayıp mesafe ve hijyenine dikkat etsin. Bu grip de bir korona tipidir. Viral hastalıklardır bunlar. Hemen hemen bu hastalığı ayırt etmek güçtür ama bu omicron varyantı ile beraber boğaz ağrıları biraz daha ön planda oldu. Birazda saman alevi gibi olan ateş bir iki gün sürüyor ve geçiyor. Akciğere de inmiyor.  Tabi ki bu koronavirüsün grip gibi geçirmemiz de aşılarında etkisi var. Bu iki yıllık süreçte insanlar iki üç kere koronavirüsü geçirdiler. Bunu artık savunma sistemimiz tanıdı. Aşılarla birlikte mücadele gücümüz arttı” diye konuştu.  
Özel Kapadokya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ yaptığı açıklamada burnu akan ve boğazı ağrıyan herkes kendisini koronavirüs kabul etsin dedi.

 

 
 NEVŞEHİR (KHA)- 
Kapadokya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Barbaros Başbuğ; “Son günlerde grip miyim acaba yoksa koronavirüs müyüm diye düşünüyorlar. Bir defa şunu herkes bilsin burnu akan veya boğazı ağrıyan herkes kendini koronavirüs olarak kabul etsin” dedi. Başbuğ,  “Koronavirüste hastalardan edindiğimiz tecrübeye göre omicron varyantı ile sonuna geldiğimizi düşünüyoruz. Ağır vaka sayımız az. Yatan hastalarımız oluyor ama durumları ağır değil. O konuda da grip miyim, korona mıyım diye düşünenler var. Şuanda burnu akan, boğazı ağrıyan kendini koronavirüs kabul etsin. Bizim burada yaşadıklarımızdan biri de insanlar kendini koronavirüs olduğuna yediremiyor. Hayır. Artık tehlikeli bir durum değil. Önceki griplere yakın bir seviyeye geldi artık bu hastalık.  Dolayısıyla burnu akan da boğazı ağrıyan da kendini korona kabul etsin. Tedbirini ona göre alsın, ona göre doktora müracaat etsin ve ona göre kimseye yaklaşmayıp mesafe ve hijyenine dikkat etsin. Bu grip de bir korona tipidir. Viral hastalıklardır bunlar. Hemen hemen bu hastalığı ayırt etmek güçtür ama bu omicron varyantı ile beraber boğaz ağrıları biraz daha ön planda oldu. Birazda saman alevi gibi olan ateş bir iki gün sürüyor ve geçiyor. Akciğere de inmiyor.  Tabi ki bu koronavirüsün grip gibi geçirmemiz de aşılarında etkisi var. Bu iki yıllık süreçte insanlar iki üç kere koronavirüsü geçirdiler. Bunu artık savunma sistemimiz tanıdı. Aşılarla birlikte mücadele gücümüz arttı” diye konuştu.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.