Sitenin sağında bir giydirme reklam

Depremden 6 gün sonra kurtulan öğretmen çift gözyaşlarına hakim olamadı

GÜNCEL 21.02.2023 - 12:08, Güncelleme: 21.02.2023 - 12:08
 

Depremden 6 gün sonra kurtulan öğretmen çift gözyaşlarına hakim olamadı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından enkaz altında kalan ve ekiplerce kurtarılan depremzedeler yaşadıklarını unutamıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depreme Adıyaman’da oturdukları 6 katlı binanın 2.katında yakalanan Sadık ve Sabahat Tunç çifti enkaz altından 6 gün sonra kurtulduklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadılar.  Adıyaman'da oturdukları 6 katlı binanın depremde yıkılmasının ardından enkaz altında kalan ve madenciler tarafından 6 gün sonra çıkarılarak Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Sadık Tunç, "Depremin gürültüsü ile uyandım. Allahuekber diye bağırdığımızı hatırlıyorum. Dolabın parçalanıp duvarların oynadığını görünce dizüstü yatağın yan tarafına çöktüm, eşimi de o anda battaniye ve yorganıyla birlikte yanıma çekmişim. Biz ikinci kattaydık üstümüzdeki dört kat çöktü. Enkaz altında kaldık. El yordamıyla etrafı kontrol ettiğimde taşlar ve beton blok vardı. Eşimin ayağı kalorifer peteğinin altındaydı. Eşim belki yarım gün uğraşınca ayağını kurtarabildi. Enkazın altındayken gökyüzünün maviliğini düşünüyordum” dedi. Tunç, "Üzerimizde çalışan iş makinelerini sesini duyunca çok seviniyorduk. Altıncı gün bizi termal cihazlarla bulmuşlar. Biraz kazıyınca bağırdılar. Biz iletişim haline geçince kazmaya başladılar. Enkazdan önce eşim çıkarıldı. Sağ olsun madenci arkadaşlar kurtardı. Madencilerin yaptıklarını hayatım boyunca unutamam." diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından enkaz altında kalan ve ekiplerce kurtarılan depremzedeler yaşadıklarını unutamıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depreme Adıyaman’da oturdukları 6 katlı binanın 2.katında yakalanan Sadık ve Sabahat Tunç çifti enkaz altından 6 gün sonra kurtulduklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadılar. 
Adıyaman'da oturdukları 6 katlı binanın depremde yıkılmasının ardından enkaz altında kalan ve madenciler tarafından 6 gün sonra çıkarılarak Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Sadık Tunç, "Depremin gürültüsü ile uyandım. Allahuekber diye bağırdığımızı hatırlıyorum. Dolabın parçalanıp duvarların oynadığını görünce dizüstü yatağın yan tarafına çöktüm, eşimi de o anda battaniye ve yorganıyla birlikte yanıma çekmişim. Biz ikinci kattaydık üstümüzdeki dört kat çöktü. Enkaz altında kaldık. El yordamıyla etrafı kontrol ettiğimde taşlar ve beton blok vardı. Eşimin ayağı kalorifer peteğinin altındaydı. Eşim belki yarım gün uğraşınca ayağını kurtarabildi. Enkazın altındayken gökyüzünün maviliğini düşünüyordum” dedi.
Tunç, "Üzerimizde çalışan iş makinelerini sesini duyunca çok seviniyorduk. Altıncı gün bizi termal cihazlarla bulmuşlar. Biraz kazıyınca bağırdılar. Biz iletişim haline geçince kazmaya başladılar. Enkazdan önce eşim çıkarıldı. Sağ olsun madenci arkadaşlar kurtardı. Madencilerin yaptıklarını hayatım boyunca unutamam." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.