KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Belediye Başkanı Ünver Tarihe Işık Tutan Bir Kitap Daha

KÜLTÜR-SANAT 11.01.2017 - 08:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Belediye Başkanı Ünver Tarihe Işık Tutan Bir Kitap Daha

Hazırladığı tanıtım videosu ile kendi sesinden Kapadokya bölgesini tanıtan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 1996 yılında yayımladığı “Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Eserleri ve Ölümü” isimli kitabının ardından, ikinci kitabı ‘Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir’ isimli ikinci kitabını okuyucularla buluşturdu.
  Hazırladığı tanıtım videosu ile kendi sesinden Kapadokya bölgesini tanıtan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 1996 yılında yayımladığı “Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Eserleri ve Ölümü” isimli kitabının ardından, ikinci kitabı ‘Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir’ isimli ikinci kitabını okuyucularla buluşturdu. Nevşehir’in kurucusu, Osmanlı İmparatorluğunun önemli simalarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’yı tarihi detaylara girmeden Nevşehir üzerinden ele alındığı Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli eser, özellikle bu döneme ilişkin inceleme ve araştırma yapmak isteyen başta akademisyen ve araştırmacılar açısından bir başucu eseri niteliğinde. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıllık bir inceleme ve araştırma ile ortaya çıkan Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli eserde sadece belgelerle tarihe kayıt düştüklerini ifade etti. Belediye Başkanı Ünver kitabının sunuş yazısında 3. Ahmet ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa ile ilgili yazılan tüm eserleri taramak için yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti. Ünver, sunuş yazısında şunları dile getirdi: “ Biz ne mahkemeyiz ne de tarih yargıcı. Sadece yapılanlar üzerinden bir dönemin Nevşehir’e kazandırdıklarını gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Kimilerine göre yenilikçi, ufku geniş, geleceği iyi okuyarak ülkesini savaşlardan uzak tutan bir paşa, kimilerine göre de eğlenceyi ve şatafatlı yaşamayı seven bir adam. Bütün bu değer yargılarından uzak sadece yapılanları sizlere sunmaya çalıştık.” 3. Ahmet ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa dönemine ilişkin 80 bin belgenin incelenmesi ile ortaya çıkan kitapta ayrıca padişah ferman ve hükümleri sadeleştirilerek orijinal halleriyle okuyuculara sunuluyor. Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli kitap, Nevşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden edinilebilecek.
Hazırladığı tanıtım videosu ile kendi sesinden Kapadokya bölgesini tanıtan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 1996 yılında yayımladığı “Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Eserleri ve Ölümü” isimli kitabının ardından, ikinci kitabı ‘Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir’ isimli ikinci kitabını okuyucularla buluşturdu.

 

Hazırladığı tanıtım videosu ile kendi sesinden Kapadokya bölgesini tanıtan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 1996 yılında yayımladığı “Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Eserleri ve Ölümü” isimli kitabının ardından, ikinci kitabı ‘Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir’ isimli ikinci kitabını okuyucularla buluşturdu.

Nevşehir’in kurucusu, Osmanlı İmparatorluğunun önemli simalarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’yı tarihi detaylara girmeden Nevşehir üzerinden ele alındığı Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli eser, özellikle bu döneme ilişkin inceleme ve araştırma yapmak isteyen başta akademisyen ve araştırmacılar açısından bir başucu eseri niteliğinde.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıllık bir inceleme ve araştırma ile ortaya çıkan Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli eserde sadece belgelerle tarihe kayıt düştüklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Ünver kitabının sunuş yazısında 3. Ahmet ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa ile ilgili yazılan tüm eserleri taramak için yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti. Ünver, sunuş yazısında şunları dile getirdi: “ Biz ne mahkemeyiz ne de tarih yargıcı. Sadece yapılanlar üzerinden bir dönemin Nevşehir’e kazandırdıklarını gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Kimilerine göre yenilikçi, ufku geniş, geleceği iyi okuyarak ülkesini savaşlardan uzak tutan bir paşa, kimilerine göre de eğlenceyi ve şatafatlı yaşamayı seven bir adam. Bütün bu değer yargılarından uzak sadece yapılanları sizlere sunmaya çalıştık.”

3. Ahmet ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa dönemine ilişkin 80 bin belgenin incelenmesi ile ortaya çıkan kitapta ayrıca padişah ferman ve hükümleri sadeleştirilerek orijinal halleriyle okuyuculara sunuluyor.

Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir isimli kitap, Nevşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden edinilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.