Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Balon pilotu yetiştirme eğitim başvuruları devam ediyor

TURİZM 05.09.2023 - 10:05, Güncelleme: 05.09.2023 - 10:05
 

Balon pilotu yetiştirme eğitim başvuruları devam ediyor

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından başlatılan balon pilotları ve balon bakım teknisyenleri eğitimleri başvuruları devam ediyor.
  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve 21 Ağustos’ta başvuruları alınmaya başlanan "Shape Your Future with AHİKA" projesi başvuru süreci www.ahika.gov.tr adresi üzerinden devam ediyor. İşte, proje ve başvuru detayları; Proje ile eğitimde ve istihdamda yer almayan ve 18-29 yaş aralığında bulunan 30’u kadın toplamda 40 genç, ücretsiz olarak; · Balon Pilotluğu (Teorik + Pratik) · Balon Bakım Teknisyenliği (Teorik + Pratik) · İngilizce · Yerel Turizm eğitimleri alacaktır. Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar, eğitim sonunda balon pilotluğu ve balon bakım teknisyenliği alanlarında iş bulma fırsatı yakalayacaktır. Başvuru yapacak adayların sahip olması gereken zorunlu şartlar: · T.C. vatandaşı olmak, · 18-29 yaş aralığında olmak, · Herhangi bir yerde eğitim/öğretim görmüyor olmak, · Herhangi bir yerde çalışmıyor olmak, · İŞKUR'a kayıtlı olmak, · Nevşehir il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, · Balon pilotluğu eğitimi için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak. Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2023 / 17:00 Başvuru Linki: https://forms.gle/yimAtKvvGHxbcUDY6 Başvuru sonuçları 27 Eylül 2023 tarihinde www.ahika.gov.tr ve shapeyourfuturewithahika instagram hesabında duyurulacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylar temel değerlendirme sınavına (Türkçe, Matematik, İngilizce) tâbi tutulacak olup sınav yeri ve giriş bilgileri yine aynı adresler üzerinden duyurulacaktır. Ayrıca, 07 Eylül 2023 saat 09:30’da Ahiler Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda Proje Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya başvuru yapan tüm adaylar ve proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler davetlidir.
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından başlatılan balon pilotları ve balon bakım teknisyenleri eğitimleri başvuruları devam ediyor.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve 21 Ağustos’ta başvuruları alınmaya başlanan "Shape Your Future with AHİKA" projesi başvuru süreci www.ahika.gov.tr adresi üzerinden devam ediyor. İşte, proje ve başvuru detayları;

Proje ile eğitimde ve istihdamda yer almayan ve 18-29 yaş aralığında bulunan 30’u kadın toplamda 40 genç, ücretsiz olarak;

· Balon Pilotluğu (Teorik + Pratik)

· Balon Bakım Teknisyenliği (Teorik + Pratik)

· İngilizce

· Yerel Turizm

eğitimleri alacaktır. Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar, eğitim sonunda balon pilotluğu ve balon bakım teknisyenliği alanlarında iş bulma fırsatı yakalayacaktır.

Başvuru yapacak adayların sahip olması gereken zorunlu şartlar:

· T.C. vatandaşı olmak,

· 18-29 yaş aralığında olmak,

· Herhangi bir yerde eğitim/öğretim görmüyor olmak,

· Herhangi bir yerde çalışmıyor olmak,

· İŞKUR'a kayıtlı olmak,

· Nevşehir il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,

· Balon pilotluğu eğitimi için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak.

Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2023 / 17:00 Başvuru Linki: https://forms.gle/yimAtKvvGHxbcUDY6

Başvuru sonuçları 27 Eylül 2023 tarihinde www.ahika.gov.tr ve shapeyourfuturewithahika instagram hesabında duyurulacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylar temel değerlendirme sınavına (Türkçe, Matematik, İngilizce) tâbi tutulacak olup sınav yeri ve giriş bilgileri yine aynı adresler üzerinden duyurulacaktır.

Ayrıca, 07 Eylül 2023 saat 09:30’da Ahiler Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda Proje Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya başvuru yapan tüm adaylar ve proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler davetlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.