Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos’ta “Goyun Ho” geleneği yaşatılmaya devam ediyor

İLÇELER 06.04.2024 - 13:56, Güncelleme: 06.04.2024 - 13:56
 

Avanos’ta “Goyun Ho” geleneği yaşatılmaya devam ediyor

Nevşehir’in Avanos ilçesinde Kadir Gecesi’nde yıllardır sürdürülen “Goyun Ho” geleneği yaşatılmaya devam ediyor.
  Avanos’ta geleneksel hale gelen Goyun Ho geleneği Kadir Gecesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş Kadir Gecesi’nde sokaklarda “Goyun Ho” geleneği yaşatan çocuklarla buluştu. Belediye Başkanı Sarıtaş daha sonra ise Kadir Gecesi’nde teravih namazı çıkışı vatandaşlarla çeşitli ikramlarda bulundu.   Koyun Ho (Goyun Ho) Nedir? Avanos’ta yıllardan beri devam eden ve halen yaşatılan, Kadir gecesinde çocukların ellerinde teneke ve oyuncak davullarla evleri dolaşıp şeker, çikolata ve bahşiş topladığı özel bir gelenektir. Bu muhteşem geleneğin bir manisi bile vardır: “Goyun Ho Goyun Ho Biz geldik duyun ho Saya vardık sakındık Demir değnek takındık Verirseniz verdiniz vermezseniz Testinizi, bardağınızı kırarız Bilin ho”  
Nevşehir’in Avanos ilçesinde Kadir Gecesi’nde yıllardır sürdürülen “Goyun Ho” geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

 

Avanos’ta geleneksel hale gelen Goyun Ho geleneği Kadir Gecesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş Kadir Gecesi’nde sokaklarda “Goyun Ho” geleneği yaşatan çocuklarla buluştu. Belediye Başkanı Sarıtaş daha sonra ise Kadir Gecesi’nde teravih namazı çıkışı vatandaşlarla çeşitli ikramlarda bulundu.

 

Koyun Ho (Goyun Ho) Nedir?

Avanos’ta yıllardan beri devam eden ve halen yaşatılan, Kadir gecesinde çocukların ellerinde teneke ve oyuncak davullarla evleri dolaşıp şeker, çikolata ve bahşiş topladığı özel bir gelenektir.

Bu muhteşem geleneğin bir manisi bile vardır:

Goyun Ho Goyun Ho

Biz geldik duyun ho

Saya vardık sakındık

Demir değnek takındık

Verirseniz verdiniz vermezseniz

Testinizi, bardağınızı kırarız

Bilin ho”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.