Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Aşere Takrib kursu düzenlenecek

EĞİTİM 15.08.2023 - 09:37, Güncelleme: 15.08.2023 - 09:41
 

Aşere Takrib kursu düzenlenecek

NEVŞEHİR(MHA) Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında görevli personelin özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere-Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezinde "Aşere Takrib Kursu" düzenlenecek.
Nevşehir İl Müftülüğünce yapılan açıklamada; Söz konusu kursa erkek görevliler arasından sözlü sınav usulüyle 12 kursiyer alınacaktır. Sözlü sınav tarihi, müracaatlar alındıktan sonra Başkanlığımız Diyanet Akademisi web sayfasından ayrıca duyurulacak.  Adaylarda Aranan Şartlar:  Son başvuru tarihi olan 18 Ağustos 2023 itibarıyla; Başkanlık teşkilatında imam hatip, müezzin kayyım, Kur'an Kursu öğreticisi unvanlarında kadrolu olarak çalışıyor olmak,  Hafız olmak,  Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,  Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,  Halen uzun süreli yurt dışı görevinde bulunmamak,  Kurs süresince askerlikle ilişiği bulunmamak,  Başkanlıkça düzenlenen ihtisas kursiyeri veya ihtisas mezunu olmamak,  Son 3 yıl içerisinde kınama ve üzeri disiplin cezası almamış olmak,  01 Ocak 1983 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak,  Sözleşmeli iken 7433 sayılı Kanun ile kadroya geçenlerin, ilgili kanunda belirtilen görev sürelerine ilişkin şartları taşıyor olmak.  Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını 10 Ağustos 2023 - 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sınav" yapacaklar.  Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından adayların, başvuru yapmadan önce İKYS verilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS'ye işletmeleri/tanımlatmaları gerekmekte.  Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 18 Ağustos 2023 tarihi saat 23.55'den sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacak.     
NEVŞEHİR(MHA) Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında görevli personelin özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere-Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezinde "Aşere Takrib Kursu" düzenlenecek.

Nevşehir İl Müftülüğünce yapılan açıklamada; Söz konusu kursa erkek görevliler arasından sözlü sınav usulüyle 12 kursiyer alınacaktır. Sözlü sınav tarihi, müracaatlar alındıktan sonra Başkanlığımız Diyanet Akademisi web sayfasından ayrıca duyurulacak. 

Adaylarda Aranan Şartlar: 

Son başvuru tarihi olan 18 Ağustos 2023 itibarıyla; Başkanlık teşkilatında imam hatip, müezzin kayyım, Kur'an Kursu öğreticisi unvanlarında kadrolu olarak çalışıyor olmak, 

Hafız olmak, 

Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, 

Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak, 

Halen uzun süreli yurt dışı görevinde bulunmamak, 

Kurs süresince askerlikle ilişiği bulunmamak, 

Başkanlıkça düzenlenen ihtisas kursiyeri veya ihtisas mezunu olmamak, 

Son 3 yıl içerisinde kınama ve üzeri disiplin cezası almamış olmak, 

01 Ocak 1983 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak, 

Sözleşmeli iken 7433 sayılı Kanun ile kadroya geçenlerin, ilgili kanunda belirtilen görev sürelerine ilişkin şartları taşıyor olmak. 

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını 10 Ağustos 2023 - 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sınav" yapacaklar. 

Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından adayların, başvuru yapmadan önce İKYS verilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS'ye işletmeleri/tanımlatmaları gerekmekte. 

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 18 Ağustos 2023 tarihi saat 23.55'den sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacak. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.