Uzer Sarrafiye ile 9 Şubat Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 9 Şubat Cumartesi günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- İYİ Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı görevine Ali İhsan Parlatan’ın atanmasının ardından il yönetim kurulu üyeleri de belli olurken görev dağılımı da yapıldı.

- AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından 10 Şubat Cumartesi günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı ve proje tanıtım toplantısı düzenlenecek.

- Nevşehir’de Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince kontrol edilen 9 bin 48 araç sürücüsünden 2 bin 223 araç sürücüsüne ceza yazıldı.

- Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, proje okullarının birilerinin babasının çiftliği gibi görerek derebeylik düzeni yürüttüğünü ve bu duruma son verilmesi gerektiğini söyledi.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, Kapadokya bölgesine ulusal ve uluslararası fuarların yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği 4 bin kişilik Kültür ve Fuar Merkezi kazandıracaklarını açıkladı.

- Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 4-6 yaş okul öncesi Kuran kursunda öğrenim gören minik öğrenciler ile buluştu.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, “Hiçbir zaman seçim endeksli çalışmadık. 3 yıl boyunca sanki yarın seçim varmış gibi çalıştık ve hiç seçim olmayacakmış gibi de vatandaşlarımıza sorumluluğumuzu bildik.” dedi.

- 2 Şubat’ta vefat eden Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı adını taşıyan bilim merkezi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

- Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında SP Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ali Merve Işık açıklanırken 6 ilçe ve 1 belde adayı daha belli oldu.

- Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterildiğini açıkladı.

- Uçhisar Belediyesi, yeni yılla birlikte hiçbir ayrım gözetmeksizin 600 kişiye eğitim ve sosyal destek yardımı başlattı.

- Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde jandarma ekiplerince uyuşturucu madde satın almak, kullanmak ve bulundurmak suçlarından 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari yakalandı.

-AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.