Uzer Sarrafiye ile 6 Şubat Salı Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 6 Şubat Salı günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- 15 günlük tatilin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem zili tekrar çaldı. Tatilde okula duyulan özlemi gidermek ve birlik beraberliği pekiştirmek için öğrenci ve öğretmenler 130 kişilik pasta keserek hasret giderdiler.

- Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir il genelinin nüfusunun 315 bin 994 olduğu açıklandı.

- Nevşehirli sporcu Ramazan Ünlü ve antrenör Tarkan Güney, Down sendrom atletizm milli takımına katılacak.

- Nevşehir Belediyesi, 6-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan 27’inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini aldı. Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da fuarın açılışına katıldı.

- Nevşehir Belediyesi tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Nevşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Altuntaş olduğu açıklandı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında 115 kişiye eğitim verdi.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Avanos, Gülşehir, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçelerinde Cayrokopter ile yapılan trafik denetiminde hatalı sürücülere ceza yağdı.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince huzur ve güven uygulaması çerçevesinde bin 417 kişi kontrol edilirken çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetleme uygulaması yaptı.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari yakalandı.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, İstanbul’da Nevşehirli hemşerileriyle bir araya geldi.