Uzer Sarrafiye ile 5 Şubat Pazartesi Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 5 Şubat Pazartesi günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- Nevşehir’de öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 59 bin 998 öğrenci yeniden dersbaşı yaptı.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 2.döneminin bugün başlamasıyla birlikte bir mesaj yayımladı.

- Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Mustafa Sacit Sümer, Küçükler ve Gençler Spor Tırmanış Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

- Avanos eski Belediye Başkanı İsmet İnce, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan adaylık başvurusunu yaptı.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari sanık yakalandı.

- Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Yağız Pala, U-16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yapılan çalışmalarda hırsızlık suçundan 1 şüpheli ve aranan 4 kişi olmak üzere 5 şüpheli tutuklandı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

- Nevşehir Belediyesi, TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sınav heyecanını en aza indirmek için 2 bin öğrencinin katılımı ile ödüllü deneme sınavı yapacak. ÖSYM’nin uyguladığı tüm kuralların aynen geçerli olduğu sınavda öğrenciler gerçek bir sınav deneyimini yaşayacak.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde trafikte bir başka sürücüyü silahla tehdit eden araç sürüşücü yakalanarak gözaltına alındı.

- Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Fatih Yakut ve beraberindekiler, Nevşehir Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar’ı ziyaret etti.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve aynı anda 11 ilimizi etkileyen depremin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.