Uzer Sarrafiye ile 17 Ocak Çarşamba Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 16 Ocak Salı günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

 

- AK Parti Genel Merkezi tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimde Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Mehmet Savran ile devam dedi.

- PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Furkan Demir, 19 Ocak Cuma günü şehadetinin 7.yıldönümünde anılacak.

- Nevşehir’in Avanos ve Ürgüp ilçelerinde çeşitli tarihlerde 16 bağ evinden hırsızlık yaptığı tespit edilen şüpheli jandarma ekiplerinin çalışmaları sonrasında yakalanarak gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

- Google’de 2023 yılında Türkiye’nin en çok arattığı ilk 3 plaka ve şehirler açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 2023 yılında Türkiye’de en çok 50 plaka ve Nevşehir aratılırken Nevşehir’i 23 plakası ile Elazığ ve 25 plakası ile Erzurum aratıldı.

- İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı seçim çalışmaları kapsamında sanayi esnaflarını ziyaret ederek sanayi esnaflarının istek ve taleplerini dinlerken sanayi projesi hakkında da esnaflara bilgiler verdi.

-Nevşehir 19 Mayıs İlkokulu 1.sınıf öğrencileri okuma yazmayı öğrenmesinin ardından ilk işleri Vali Ali Fidan’a mektup yazmak olurken Vali Fidan ise kendisine mektup yazan minik öğrencileri makamında misafir etti.

-Nevşehir’de Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde 7 bin 985 araç sürücüsü kontrol edilirken 2 bin 317 araç sürücüsüne ceza yazıldığı öğrenildi.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, Merkez ilçeye bağlı Nar Belediyesi’ni ziyaret ederek Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik ile bir süre görüştü.

- Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde polis ekiplerince yapılan uygulamada şüpheli bir araç içerisinde yapılan aramada tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

-Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nı ziyaret etti.