Sitenin sağında bir giydirme reklam
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Tekne orucunun nimeti

Yeniden Ramazan ayına kavuşturan rabbimize şükürler olsun. Oruç nimettir. Hatırlar mısınız bizlerde çocukken tekne orucu tutardık. Koşturarak gidip girdiğimiz pide kuyruğu, top patlatılıp ezanın başlaması, ezan bittiğinde etrafı saran çatal kaşık sesleri, çaylar içilirken sokaktan geçen atomcunun sesi, hazırlanıp çıkılan teravih namazı hepsini dün gibi hatırlarız. Bugün sizlere Tekne Orucunun nimetlerinden, çocuklarımızı bu nimetten faydalandırmanın öneminden bahsedeceğim. Sevdirelim ki sevsinler.  Çocuğunun iradesini güçlendirmek isteyen onu oruca alıştırsın. Çocuklar 3-4 yaştan itibaren oruç tutabilirler. İftara bir saat kalımı yada yarım saat, niyetlendirilip sizlerle sofraya oturarak iftar yapabilirler. Çocuğumuzun yaşına göre bu saat aralıklarında oynamalar, esneklikler yapilabilir. Çocuklar zaten çok hevesliler ve bizleri izlemeyi, taklit etmeyi seviyorlar. Ebeveynleri olarak bizlere düşen görev onların heyecanını ve heveslerini canlı ve üst düzeyde tutup tekne orucunun nimetlerinden faydalandırmak olmalıdır. Peki nelerdir bu tekne orucunun nimetleri. - İrade sahibi çocuklar - Öz disiplini gelişmiş çocuklar  - Zaman yönetme becerisi olan çocuklar  - Sorumluluk sahibi olan çocuklar  - Kendi kararlarını alabilen bir çocuğunuz olsun istiyor, hayal ediyorsanız işte size tekne orucunun nimetleri. Hayırlı Ramazanlar dilerim..
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2023 - Pazartesi

Tekne orucunun nimeti

Yeniden Ramazan ayına kavuşturan rabbimize şükürler olsun.

Oruç nimettir. Hatırlar mısınız bizlerde çocukken tekne orucu tutardık. Koşturarak gidip girdiğimiz pide kuyruğu, top patlatılıp ezanın başlaması, ezan bittiğinde etrafı saran çatal kaşık sesleri, çaylar içilirken sokaktan geçen atomcunun sesi, hazırlanıp çıkılan teravih namazı hepsini dün gibi hatırlarız. Bugün sizlere Tekne Orucunun nimetlerinden, çocuklarımızı bu nimetten faydalandırmanın öneminden bahsedeceğim.

Sevdirelim ki sevsinler. 

Çocuğunun iradesini güçlendirmek isteyen onu oruca alıştırsın. Çocuklar 3-4 yaştan itibaren oruç tutabilirler. İftara bir saat kalımı yada yarım saat, niyetlendirilip sizlerle sofraya oturarak iftar yapabilirler. Çocuğumuzun yaşına göre bu saat aralıklarında oynamalar, esneklikler yapilabilir. Çocuklar zaten çok hevesliler ve bizleri izlemeyi, taklit etmeyi seviyorlar. Ebeveynleri olarak bizlere düşen görev onların heyecanını ve heveslerini canlı ve üst düzeyde tutup tekne orucunun nimetlerinden faydalandırmak olmalıdır.

Peki nelerdir bu tekne orucunun nimetleri.

- İrade sahibi çocuklar

- Öz disiplini gelişmiş çocuklar 

- Zaman yönetme becerisi olan çocuklar 

- Sorumluluk sahibi olan çocuklar 

- Kendi kararlarını alabilen bir çocuğunuz olsun istiyor, hayal ediyorsanız işte size tekne orucunun nimetleri.

Hayırlı Ramazanlar dilerim..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.