Sitenin sağında bir giydirme reklam
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Çocuklara Kurban Bayramı’nı anlatmak

0-3 yaş çocuklarda kavramların geliştiği ve oturduğu bir dönemdir. Anne babaların çocuklara kurban bayramından bahsetmeden önce doğru ve yeterli bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Sadece hayvanların kesilmesinden başlamak yerine vurguyu bayramın anlam ve önemine dayanışma, paylaşma, dostluk, bayramlaşma gibi önemli konuları da içerdiğini söylemesi gerekmektedir. Nasıl bayramlaşılması gerektiği, bayramlaşmaya gitmenin ne demek olduğu, bayramda ne yenip ne ikram edildiğinin ön bilgisinin verilmesi gerekir. Bunların hepsini yaparken de dikkat edilmesi gereken en hassas husus, çocuğun içinde bulunduğu yaştır. Bayram sevincini tadan bir çocuk, birlik ve beraberlik duygusuna hakim olur. 3-6 yaş arası çocuğa, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu anlatmak için Kurban bayramı dönemi bir fırsattır. Bayramın anlamını sosyal açıdan çocuklara anlatılmalıdır.   Çocuğunuzun travma yaşamasını önlemek içinse;   - Çocuğun içinde bulunduğu yaşı dikkate alarak açıklama yapılmalıdır !   - Kurbanlık hayvanı gidip alıp, bahçeye bağlayıp besleyerek evcil hayvan gibi çocuğa besle meyiniz !   - Kurban kesiminden sohbet  eder gibi bahsedip detay vermeyiniz !   - Çocukları kurban kesim alanlarına götürmeyiniz !   - Bayram alışverişi, aile ziyaretlerinde bayramlaşma, paylaşma gibi güzelliklerden bahsederek çocuğunuzla birlikte bunları yaşamaya gayret edin !   Duyarlı olacağımız bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2023 - Pazartesi

Çocuklara Kurban Bayramı’nı anlatmak

0-3 yaş çocuklarda kavramların geliştiği ve oturduğu bir dönemdir.

Anne babaların çocuklara kurban bayramından bahsetmeden önce doğru ve yeterli bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.

Sadece hayvanların kesilmesinden başlamak yerine vurguyu bayramın anlam ve önemine dayanışma, paylaşma, dostluk, bayramlaşma gibi önemli konuları da içerdiğini söylemesi gerekmektedir.

Nasıl bayramlaşılması gerektiği, bayramlaşmaya gitmenin ne demek olduğu, bayramda ne yenip ne ikram edildiğinin ön bilgisinin verilmesi gerekir.

Bunların hepsini yaparken de dikkat edilmesi gereken en hassas husus, çocuğun içinde bulunduğu yaştır.

Bayram sevincini tadan bir çocuk, birlik ve beraberlik duygusuna hakim olur.

3-6 yaş arası çocuğa, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu anlatmak için Kurban bayramı dönemi bir fırsattır.

Bayramın anlamını sosyal açıdan çocuklara anlatılmalıdır.

 

Çocuğunuzun travma yaşamasını önlemek içinse;

 

- Çocuğun içinde bulunduğu yaşı dikkate alarak açıklama yapılmalıdır !

 

- Kurbanlık hayvanı gidip alıp, bahçeye bağlayıp besleyerek evcil hayvan gibi çocuğa besle meyiniz !

 

- Kurban kesiminden sohbet  eder gibi bahsedip detay vermeyiniz !

 

- Çocukları kurban kesim alanlarına götürmeyiniz !

 

- Bayram alışverişi, aile ziyaretlerinde bayramlaşma, paylaşma gibi güzelliklerden bahsederek çocuğunuzla birlikte bunları yaşamaya gayret edin !

 

Duyarlı olacağımız bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.