Sitenin sağında bir giydirme reklam
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Anneler günü

  Anneler günü kutlamalarının tarihi oldukça geçmişe dayanmaktadır. Antik Yunanlıların, tanrı ve tanrıçaların annesi olarak bilinen Rhea'nın onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivaliyle kutlamalar başlamıştır. Sonrasında İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinde ana tanrıça Kibele'nin onuruna kutlamaya başlamışlardır. Anneler günü kavramı yakın tarihimizdeyse Amerika da yaşayan Anna Jarvis'in kaybettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü vesilesiyle başlamıştır. Dünyada ki bütün annelerin senede bir gün de olsa mutlu olmalarına vesile olmuş olan Anna, mutsuz ve yalnız şekilde 84 yaşında hayatını kaybetmiştir. Anneler gününü temsil eden çiçek bu yüzdendir ki karanfildir. Annelerimizi çok seviyoruz ve onların değeri sadece bir gün değil her gün. Bu ve bunun gibi özel günlerde biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum sizleri, özelliklede üç ay önce ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde binlerce evlat annesini, annelerse evlatlarını kaybetti. Acısı hiç dinmeyen şehit annelerimiz, annesini kaybetmiş ve annesini hiç tanıyamamış çocuklar, her türlü denemeye rağmen anne olamayanlar, çocuklarında ilgi göremeyen anneler, annesine hediye alacak parası olamayan çocuklar, annesi yaşarken hiç sevgi, şefkat göremeyen çocuklar, mülteci anneler, hüküm giymiş anneler, annelik eden babalar, seçilmiş anne babalar, kendi yaralarını deşmesine rağmen anne olanlar, hiv ile yaşayan anneler, patili anneleri, anne olmayı seçen yeni anneler, göçmen anneler, anneler günü canını yakanlar, gurbetçi anneler, anne olamayıp ta çocuğunu kalbinde büyüyenler hepiniz AKLIMIZDASINIZ... Anaçlığımız bugün ve her gün kutlu olsun. Annelerin hakkı asla ödenmez. Geç olmadan onlara değerli olduklarını hissettirin. Annelerin önce birey olduğu, hayatında başka meşgalelerimde olduğu, babaların da anneler kadar işin içinde olduğu bir dilek, istek bırakıyorum bu anneler gününe.. Annem başta olmak üzere bütün annelerin ve yeni anne olan arkadaşlarım Nurhan, Merve ve Elif'inde anneler gününü canı gönülden kutluyorum. "Dünya denilen bu kokuşmuş çöplükte her şeyden şüphe edebiliriz; bir annenin sevgisi hariç." (James Joyce) Sevgilerimle..
Ekleme Tarihi: 16 Mayıs 2023 - Salı

Anneler günü

 

Anneler günü kutlamalarının tarihi oldukça geçmişe dayanmaktadır.

Antik Yunanlıların, tanrı ve tanrıçaların annesi olarak bilinen Rhea'nın onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivaliyle kutlamalar başlamıştır. Sonrasında İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinde ana tanrıça Kibele'nin onuruna kutlamaya başlamışlardır.

Anneler günü kavramı yakın tarihimizdeyse Amerika da yaşayan Anna Jarvis'in kaybettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü vesilesiyle başlamıştır.

Dünyada ki bütün annelerin senede bir gün de olsa mutlu olmalarına vesile olmuş olan Anna, mutsuz ve yalnız şekilde 84 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Anneler gününü temsil eden çiçek bu yüzdendir ki karanfildir.

Annelerimizi çok seviyoruz ve onların değeri sadece bir gün değil her gün. Bu ve bunun gibi özel günlerde biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum sizleri, özelliklede üç ay önce ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde binlerce evlat annesini, annelerse evlatlarını kaybetti. Acısı hiç dinmeyen şehit annelerimiz, annesini kaybetmiş ve annesini hiç tanıyamamış çocuklar, her türlü denemeye rağmen anne olamayanlar, çocuklarında ilgi göremeyen anneler, annesine hediye alacak parası olamayan çocuklar, annesi yaşarken hiç sevgi, şefkat göremeyen çocuklar, mülteci anneler, hüküm giymiş anneler, annelik eden babalar, seçilmiş anne babalar, kendi yaralarını deşmesine rağmen anne olanlar, hiv ile yaşayan anneler, patili anneleri, anne olmayı seçen yeni anneler, göçmen anneler, anneler günü canını yakanlar, gurbetçi anneler, anne olamayıp ta çocuğunu kalbinde büyüyenler hepiniz AKLIMIZDASINIZ...

Anaçlığımız bugün ve her gün kutlu olsun.

Annelerin hakkı asla ödenmez. Geç olmadan onlara değerli olduklarını hissettirin.

Annelerin önce birey olduğu, hayatında başka meşgalelerimde olduğu, babaların da anneler kadar işin içinde olduğu bir dilek, istek bırakıyorum bu anneler gününe..

Annem başta olmak üzere bütün annelerin ve yeni anne olan arkadaşlarım Nurhan, Merve ve Elif'inde anneler gününü canı gönülden kutluyorum.

"Dünya denilen bu kokuşmuş çöplükte her şeyden şüphe edebiliriz; bir annenin sevgisi hariç." (James Joyce)

Sevgilerimle..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.