Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Turizm ve Çocuk

Dinlenmek, eğlenmek, gezip görmek gibi amaçlarla yapılan gezilere "Turizm" bu gezilere katılan insanlara da "Turist" denir. Ülke içinde yapılan gezilere 'iç turizm' ülke dışına yapılan gezilere 'dış turizm' denir. Türk misafirperverliği ve sofra kültürü, tarih boyunca şekillenerek nesilden nesile aktarılan paylaşma ve bölüşme geleneğinin maddi manevi karşılığıdır. Misafir gelince evdeki çocuğun kolonya tutması, getirilenleri misafirlere tutması, hangimiz yapmadık ki, tebessümle hatırladığımız güzel anılar, çocuklarımıza da bu güzel değerlerimizi öğretmeliyiz. Evimizde yaptığımız yöresel yemeklerin yada gittiğimiz restoranda yemeğin tarihini, hikâyesini çocuklarımıza anlatmalıyız. Ülkemizin yiyecek ve içecek kaynaklarının çeşitliliği de turizmin ayrılmaz bir parçasıdır. Samsun-Pide Antalya-Piyaz Nevşehir-Testi Kebap Bodrum-Kabak Çiçeği Dolma Afyon-Lokum Hatay-Künefe Gaziantep-Baklava... Bu örnekleri daha da çoğaltarak anlatmamız mümkün. Dört mevsimin yaşandığı ülkemiz ender turizm cennetleri arasındadır. En çok turist kabul eden şehrimiz Antalya'dır. İkinci olarak İstanbul ardından Muğla, Bodrum, İzmir, Aydın, Ankara takip etmektedir. Ülkemizde keyifli bir tatil yapan turist aile bunun reklamını gittiği yerlerde yapacaktır ve ülkemize yeni turistler gelecektir. Bizler vatandaş olarak turistlere saygılı olmalıyız. Esnaflarımız da ayni şekilde saygılı ve hoşgörülü olmalılardır. Böylece Türk milleti olarak ne kadar misafirperver olduğumuzu göstermiş oluruz. Turistlerin yaşadığı problemleri çözmek için onlara yardımcı olmalıyız. Turistik eşya satımında adil fiyatlar talep etmeliyiz. Turistlerin harcadığı yabancı paralardan birkaç tanesini çocuklarınıza göstererek bu paraların döviz olduğunu anlatmalıyız. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden dövizle satın alırız. Ülke olarak dövizi Turizm'le elde ettiğimizi çocuklara anlatmalıyız. Sizler de ailecek yurtiçi ya da yurtdışı yaptığınız tatiller, gezilerinizde gördüğünüz, fotoğrafladığınız anlarınıza yeniden bakarak, aldığınız hediyelikleri kullanarak turizmin önemini çocuklarınıza tekrar vurgulayalım. Çocuğunuzdan turist olarak gittiğiniz bir yerden aklında kalan unutmadığı bir anıyı resimlemesini isteyebilirsiniz. Sevgili anne babalar, güzel ülkemizin tüm değerlerini kucaklayalım ve çocuklarımıza öğretelim. Turizm Haftası Kutlu Olsun.
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2023 - Pazartesi

Turizm ve Çocuk

Dinlenmek, eğlenmek, gezip görmek gibi amaçlarla yapılan gezilere "Turizm" bu gezilere katılan insanlara da "Turist" denir.

Ülke içinde yapılan gezilere 'iç turizm' ülke dışına yapılan gezilere 'dış turizm' denir.

Türk misafirperverliği ve sofra kültürü, tarih boyunca şekillenerek nesilden nesile aktarılan paylaşma ve bölüşme geleneğinin maddi manevi karşılığıdır. Misafir gelince evdeki çocuğun kolonya tutması,

getirilenleri misafirlere tutması, hangimiz yapmadık ki, tebessümle hatırladığımız güzel anılar, çocuklarımıza da bu güzel değerlerimizi öğretmeliyiz. Evimizde yaptığımız yöresel yemeklerin yada gittiğimiz restoranda yemeğin tarihini, hikâyesini çocuklarımıza anlatmalıyız. Ülkemizin yiyecek ve içecek kaynaklarının çeşitliliği de turizmin ayrılmaz bir parçasıdır.

Samsun-Pide

Antalya-Piyaz

Nevşehir-Testi Kebap

Bodrum-Kabak Çiçeği Dolma

Afyon-Lokum

Hatay-Künefe

Gaziantep-Baklava... Bu örnekleri daha da çoğaltarak anlatmamız mümkün.

Dört mevsimin yaşandığı ülkemiz ender turizm cennetleri arasındadır.

En çok turist kabul eden şehrimiz Antalya'dır.

İkinci olarak İstanbul ardından Muğla, Bodrum, İzmir, Aydın, Ankara takip etmektedir.

Ülkemizde keyifli bir tatil yapan turist aile bunun reklamını gittiği yerlerde yapacaktır ve ülkemize yeni turistler gelecektir. Bizler vatandaş olarak turistlere saygılı olmalıyız. Esnaflarımız da ayni şekilde saygılı ve hoşgörülü olmalılardır.

Böylece Türk milleti olarak ne kadar misafirperver olduğumuzu göstermiş oluruz.

Turistlerin yaşadığı problemleri çözmek için onlara yardımcı olmalıyız.

Turistik eşya satımında adil fiyatlar talep etmeliyiz.

Turistlerin harcadığı yabancı paralardan birkaç tanesini çocuklarınıza göstererek bu paraların döviz olduğunu anlatmalıyız.

Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden dövizle satın alırız.

Ülke olarak dövizi Turizm'le elde ettiğimizi çocuklara anlatmalıyız.

Sizler de ailecek yurtiçi ya da yurtdışı yaptığınız tatiller, gezilerinizde gördüğünüz, fotoğrafladığınız anlarınıza yeniden bakarak, aldığınız hediyelikleri kullanarak turizmin önemini çocuklarınıza tekrar vurgulayalım.

Çocuğunuzdan turist olarak gittiğiniz bir yerden aklında kalan unutmadığı bir anıyı resimlemesini isteyebilirsiniz.

Sevgili anne babalar, güzel ülkemizin tüm değerlerini kucaklayalım ve çocuklarımıza öğretelim.

Turizm Haftası Kutlu Olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.