Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

TikTok uygulamasının çocuklara etkisi

Tiktok uygulaması, içindeki kayıtlı ses efektleri, görsel efektler ve eğlenceli etiketlerle 15sn kısa videoların çekilebildiği bir sosyal ağ platformudur. TikTok'ta kişilerle sohbet edebilir, kendi videolarınızı yayınlayabilirsiniz. Bu uygulamanın yaş sınırı 13 olarak belirtilse de, denetlemenin zayıflığından çocuklar kolayca indirip bu platformu kullanabiliyor.(doğum tarihini yanlış yazmak) Anne babaların çocuklara bazı dizi, film kesitleri ezberlettirip onları videoya çekmesine, yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun olmayan videolara onları dahil etmelerine şahit oluyoruz. Küçük yaş grubu çocukların, ekranı görmemesi veyahut da kısıtlı görmesinin önemini vurgularken bu gibi videolarla hem olumsuz yönde etkileniyorlar hem de bile isteye çocuğu ekrana maruz bizler bırakıyoruz ebeveynleri olarak. Çocukların bu videoları çekmesi, replikleri ezberlemesi, aklında tutması başarı göstergesi değildir. Ebeveyn olarak bir kötülükte, çocuğun rızasını almadan çekilen her videoyu TikTok'ta paylaşmak, bu gibi sosyal ağlarda unutmayın ki hiçbir şey kolay kolay silinmiyor. Çocuklarla beraber TikTok uygulamasını kullanmaya devam etmek istiyorsanız, uygulamada ki "Dijital Refah" özelliğini de lütfen açın, etkin hale getiriniz. Anne babalar, lütfen bu tarz uygulamaları kullanırken dikkatli olun, özellikle de ergen çocuklarınızın yanında olun.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2023 - Salı

TikTok uygulamasının çocuklara etkisi

Tiktok uygulaması, içindeki kayıtlı ses efektleri, görsel efektler ve eğlenceli etiketlerle 15sn kısa videoların çekilebildiği bir sosyal ağ platformudur.

TikTok'ta kişilerle sohbet edebilir, kendi videolarınızı yayınlayabilirsiniz.

Bu uygulamanın yaş sınırı 13 olarak belirtilse de, denetlemenin zayıflığından çocuklar kolayca indirip bu platformu kullanabiliyor.(doğum tarihini yanlış yazmak)

Anne babaların çocuklara bazı dizi, film kesitleri ezberlettirip onları videoya çekmesine, yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun olmayan videolara onları dahil etmelerine şahit oluyoruz.

Küçük yaş grubu çocukların, ekranı görmemesi veyahut da kısıtlı görmesinin önemini vurgularken bu gibi videolarla hem olumsuz yönde etkileniyorlar hem de bile isteye çocuğu ekrana maruz bizler bırakıyoruz ebeveynleri olarak.

Çocukların bu videoları çekmesi, replikleri ezberlemesi, aklında tutması başarı göstergesi değildir.

Ebeveyn olarak bir kötülükte, çocuğun rızasını almadan çekilen her videoyu TikTok'ta paylaşmak, bu gibi sosyal ağlarda unutmayın ki hiçbir şey kolay kolay silinmiyor.

Çocuklarla beraber TikTok uygulamasını kullanmaya devam etmek istiyorsanız,

uygulamada ki "Dijital Refah" özelliğini de lütfen açın, etkin hale getiriniz.

Anne babalar, lütfen bu tarz uygulamaları kullanırken dikkatli olun, özellikle de ergen çocuklarınızın yanında olun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.