Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Okula dönüş zamanı

  Tatil bitti. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması kimi öğrencileri heyecanlandırıyorken kimilerini de tedirginlik sarıyor. Anne babalar içinde durum aynıdır. Dolu dolu geçen yaz tatilinin ardından çocuklar düzene ve okula gitmekte zorlanabilirler. Bu oldukça normaldir. Okula uyum problemi 3 yada 4 hafta geçmesine rağmen devam ediyorsa o zaman çözüm yolları aranmaya başlanmalıdır. Tatilde ki özgürlük ve rahatlık konfor alanından sonra gelen sıkı disiplin, aile beklentileri, sınav kaygıları, başarısızlık korkusu, derslere ilgisizlik, zayıf ilişkiler vb. okula adaptasyon konusunda engeldir. Tatilde bile çocuğunu planlı programlı hareket ettirilen aileler, okula uyum konusunda zorlanmazlar. Diğer türlü tatilde çocuğunu öylece bırakan ve sınırsızca ekran vb. şeyleri sunan ailelerin çocukları birden okulla beraber planlı programlı, disiplinli yere uyum sağlayamaz. Çocuğunuzun okula kolay adapte olabilmesi için; Ekran ve oyun saatleri için yeni kurallar ve sınırlar belirleyin. Okula başlamadan 1 hafta önce uykularını okula düzenine göre alıştırın. Başarı beklentinizi yüksek tutmayın ve çocuğunuza onu koşulsuz sevdiğinizi hissettirin. Tatil de ailecek zaman geçirin. Çocuğunuz ödevini yaparken sizde yanında kitabınızı okuyun. Tertip dahilinde düzenli çalışmasını ödüllendirin. Öğretmeniyle işbirliği içinde olun ve durumu hakkında bilgiler alın. Çocuğunuzun okulunu ve okul gündemini takipte olun. Çocuğunuza da bunu hissettirin. Planlı programlı olarak çocuğunuza örnek olun ki oda hayatını kendi planlayabilsin. Anne baba olarak çocuğunuzla bağınızı güçlendirin ve tüm sorunları aile olarak birlikte çözüme kavuşturun. Kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan bana ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 11 Eylül 2023 - Pazartesi

Okula dönüş zamanı

 

Tatil bitti. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması kimi öğrencileri heyecanlandırıyorken kimilerini de tedirginlik sarıyor. Anne babalar içinde durum aynıdır. Dolu dolu geçen yaz tatilinin ardından çocuklar düzene ve okula gitmekte zorlanabilirler.

Bu oldukça normaldir.

Okula uyum problemi 3 yada 4 hafta geçmesine rağmen devam ediyorsa o zaman çözüm yolları aranmaya başlanmalıdır. Tatilde ki özgürlük ve rahatlık konfor alanından sonra gelen sıkı disiplin, aile beklentileri, sınav kaygıları, başarısızlık korkusu, derslere ilgisizlik, zayıf ilişkiler vb. okula adaptasyon konusunda engeldir. Tatilde bile çocuğunu planlı programlı hareket ettirilen aileler, okula uyum konusunda zorlanmazlar.

Diğer türlü tatilde çocuğunu öylece bırakan ve sınırsızca ekran vb. şeyleri sunan ailelerin çocukları birden okulla beraber planlı programlı, disiplinli yere uyum sağlayamaz.

Çocuğunuzun okula kolay adapte olabilmesi için; Ekran ve oyun saatleri için yeni kurallar ve sınırlar belirleyin.

Okula başlamadan 1 hafta önce uykularını okula düzenine göre alıştırın.

Başarı beklentinizi yüksek tutmayın ve çocuğunuza onu koşulsuz sevdiğinizi hissettirin. Tatil de ailecek zaman geçirin.

Çocuğunuz ödevini yaparken sizde yanında kitabınızı okuyun.

Tertip dahilinde düzenli çalışmasını ödüllendirin.

Öğretmeniyle işbirliği içinde olun ve durumu hakkında bilgiler alın.

Çocuğunuzun okulunu ve okul gündemini takipte olun.

Çocuğunuza da bunu hissettirin. Planlı programlı olarak çocuğunuza örnek olun ki oda hayatını kendi planlayabilsin.

Anne baba olarak çocuğunuzla bağınızı güçlendirin ve tüm sorunları aile olarak birlikte çözüme kavuşturun.

Kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan bana ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.