Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Nevşehir siyasetinde neler oluyor?

  Nevşehir’de soğuk kış gününde siyaset ısınıyor. Nitekim Nevşehir’de AK Parti’den 21 aylık belediye başkanlığı görevinin ardından Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Rasim Arı geçtiğimiz hafta içerisinde de AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyu ile paylaştı. Rasim Arı istifasında Aynı siyasi çatı altında siyaset yaptığımız ve bu şehre katkı vermek için birlikte mücadele verdiğimiz arkadaşlarımız ile maalesef asgari insani müştereklerde dahi diyalog kurma imkânı ortadan kalkmıştır. Onların samimiyetini sorgulamak bana düşmez. Burada o diyalog eksikliğini ve sebeplerini anlatacak imkânımızda yoktur. Herkesin hayatında yol ve yol ayrımları önemlidir. Her yol ayrımı bir seçim, bir karardır. Ve her karar bir tercihtir. Her yol ayrımı yeni bir yoldur. Bu duygu ve düşünceler ile 2001 yılında üye olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğimden istifa ediyorum sözlerini paylaştı.   İşte tam bu gelişmelerin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın da açıklamada bulunmasının ardından sosyal medyada adeta söz düellosu başlamış oldu. Karşılıklı sosyal medya paylaşımları ise aynı gün akşamında ise karşılık paylaşımların silinmesiyle biraz sakinleşti derken hemen ardından ise AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran sosyal medya hesabından, “Yalanlar, iftiralar artık sabrımız taştı. Hakikatleri belgeleri ile konuşacağız, kamuoyu ile paylaşacağız” sözlerini paylaşması gündemi birden bire değiştirdi. Şimdi ise herkes AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın ne açıklama yapacağına gözleri çevirdi.   Nevşehir’de bu gelişmeler yaşanırken ise AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’nin ise adeta sus pus olmaları ise kafaları karıştırdı. Nitekim AK Parti İl Başkanı Ali Kemikıran ve Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın AK Parti’den istifa eden Rasim Arı’ya karşılık cevap vermelerine her iki milletvekili de sessiz kalarak izlemesi merak uyandırdı.   Şimdi ise bu gelişmelerin ardından akıllara bazı sorular da gelmiyor değil. Nitekim AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın açıklamaları ya AK Parti’den istifa eden Rasim Arı’yı zora sokacak, Ali Kemikkıran’ın güçlendirecek. Ya da Ali Kemikkıran’ın açıklamaları Rasim Arı’yı güçlendirecek ve Ali Kemikkıran’ı zayıflatacak.   Ama gerçek şu ki Nevşehir gündemi ise ilerleyen günlerde bir hayli yoğun olacak.
Ekleme Tarihi: 25 Ocak 2022 - Salı

Nevşehir siyasetinde neler oluyor?

 

Nevşehir’de soğuk kış gününde siyaset ısınıyor. Nitekim Nevşehir’de AK Parti’den 21 aylık belediye başkanlığı görevinin ardından Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Rasim Arı geçtiğimiz hafta içerisinde de AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyu ile paylaştı. Rasim Arı istifasında Aynı siyasi çatı altında siyaset yaptığımız ve bu şehre katkı vermek için birlikte mücadele verdiğimiz arkadaşlarımız ile maalesef asgari insani müştereklerde dahi diyalog kurma imkânı ortadan kalkmıştır. Onların samimiyetini sorgulamak bana düşmez. Burada o diyalog eksikliğini ve sebeplerini anlatacak imkânımızda yoktur. Herkesin hayatında yol ve yol ayrımları önemlidir. Her yol ayrımı bir seçim, bir karardır. Ve her karar bir tercihtir. Her yol ayrımı yeni bir yoldur. Bu duygu ve düşünceler ile 2001 yılında üye olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğimden istifa ediyorum sözlerini paylaştı.

 

İşte tam bu gelişmelerin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın da açıklamada bulunmasının ardından sosyal medyada adeta söz düellosu başlamış oldu. Karşılıklı sosyal medya paylaşımları ise aynı gün akşamında ise karşılık paylaşımların silinmesiyle biraz sakinleşti derken hemen ardından ise AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran sosyal medya hesabından, “Yalanlar, iftiralar artık sabrımız taştı. Hakikatleri belgeleri ile konuşacağız, kamuoyu ile paylaşacağız” sözlerini paylaşması gündemi birden bire değiştirdi. Şimdi ise herkes AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın ne açıklama yapacağına gözleri çevirdi.

 

Nevşehir’de bu gelişmeler yaşanırken ise AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’nin ise adeta sus pus olmaları ise kafaları karıştırdı. Nitekim AK Parti İl Başkanı Ali Kemikıran ve Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın AK Parti’den istifa eden Rasim Arı’ya karşılık cevap vermelerine her iki milletvekili de sessiz kalarak izlemesi merak uyandırdı.

 

Şimdi ise bu gelişmelerin ardından akıllara bazı sorular da gelmiyor değil. Nitekim AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın açıklamaları ya AK Parti’den istifa eden Rasim Arı’yı zora sokacak, Ali Kemikkıran’ın güçlendirecek. Ya da Ali Kemikkıran’ın açıklamaları Rasim Arı’yı güçlendirecek ve Ali Kemikkıran’ı zayıflatacak.

 

Ama gerçek şu ki Nevşehir gündemi ise ilerleyen günlerde bir hayli yoğun olacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.