Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Narsizim ve çocuk

Ben been bennn... yine ben... her şey bennn... Narsizme hoş geldiniz..! Narsizim özsever demektir. Abartılı bir öz ve önem duygusuna sahip son derece benmerkezci olan kişileri tanımlamak için kullanılır. Fiziksel görüntüsüyle aşırı ilgilenen kişilere de "Narsist" denmektedir. Narsist kişilik bozukluğu abartılı şekilde kendini beğenmişlik, sürekli kendisine hayranlık duyulması ihtiyacı, başarılardan aşırı gurur duyma ve küçümseme, yulardan bakma, empatiden yoksunluk karakterize bir kişilik bozukluğudur. Çocuklardaki narsist kişilik bozukluğu da ebeveynlerinden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Özelliklede aşırı korumacı aile tutumları buna zemin hazırlamaktadır. Çocuğa aşırı değer verme, özellikle çocukluk döneminde anne babası tarafından sinirli ve soğuk davranışların, reddetme gibi durumların olması çocukta narsistlige zemin hazırlar. Yapılan araştırmalarda çocukta istismar ve ihmalin de narsistliğe yol açtığı gösterilmiştir. Bazı hanelerde en üretken ve en mâkul adaptasyon genellikle narsist olmaktır. Yetenekli çocuğuyla sürekli övünen, onu öven, abartılı yücelten ve gerçek dışı bir profil çizen anne baba, çocuğunun ilerleyen hayatında narsist kişilik yaratmasına neden olabilir. Günün sonunda bu ebeveynlerde genellikle içe dönük narsist yetişkinlerdir.
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2023 - Pazartesi

Narsizim ve çocuk

Ben been bennn... yine ben...

her şey bennn...

Narsizme hoş geldiniz..!

Narsizim özsever demektir. Abartılı bir öz ve önem duygusuna sahip son derece benmerkezci olan kişileri tanımlamak için kullanılır.

Fiziksel görüntüsüyle aşırı ilgilenen kişilere de "Narsist" denmektedir.

Narsist kişilik bozukluğu abartılı şekilde kendini beğenmişlik, sürekli kendisine hayranlık duyulması ihtiyacı, başarılardan aşırı gurur duyma ve küçümseme, yulardan bakma, empatiden yoksunluk karakterize bir kişilik bozukluğudur.

Çocuklardaki narsist kişilik bozukluğu da ebeveynlerinden kaynaklı olduğu düşünülmektedir.

Özelliklede aşırı korumacı aile tutumları buna zemin hazırlamaktadır.

Çocuğa aşırı değer verme, özellikle çocukluk döneminde anne babası tarafından sinirli ve soğuk davranışların, reddetme gibi durumların olması çocukta narsistlige zemin hazırlar.

Yapılan araştırmalarda çocukta istismar ve ihmalin de narsistliğe yol açtığı gösterilmiştir.

Bazı hanelerde en üretken ve en mâkul adaptasyon genellikle narsist olmaktır.

Yetenekli çocuğuyla sürekli övünen, onu öven, abartılı yücelten ve gerçek dışı bir profil çizen anne baba, çocuğunun ilerleyen hayatında narsist kişilik yaratmasına neden olabilir.

Günün sonunda bu ebeveynlerde genellikle içe dönük narsist yetişkinlerdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.