Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Covid-19 Eris ve çocuklar

  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündem olan koronavirüs sosyal hayatta, sokakta, evde, sosyal medyada, çocukların oyun alanlarında her yerde karşımıza çıkıyor. Covid-19'un tespit edilen son varyantı Eris virüsü çok hızlı yayılıyor olmasıyla birlikte beraberinde birçok karmaşayı da getirdi. Eris varyantı (EG.5.1) ilk olarak 31 Temmuz da belirtilmiştir. Yetişkin bireyler olarak öncelikle sağduyulu olup gereken tedbirleri uygulayarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Kaynağı belirsiz haberlerden uzak durmalısınız. Unutmayın ki virüsün korkusu virüsten hızlı yayılır..! Eris varyantının belirtileri omicron varyantınınkilerle benzer olduğu saptanmıştır. Yorgunluk, baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, akıntısı, koku... Hasta kişi yada çocuk evde kalıp izole olarak dinlenmeye özen göstererek tedavi sürecini atlatmalıdır. Çocuğunuza, virüsün yayılmasını engellemek için neler yapılabileceğini tekrar tekrar öğretmelisiniz. Çocuklarınızın bu virüsle ilgili, eris varyantıyla ilgili sorularını cevapsız bırakmamalısınız. Gelişim dönemine, yaşına uygun bir açıklama yapmak çok önemlidir. Çocukla göz teması kurarak, onun seviyesinde konuşarak bu sürecin ona neler hissettirdiğini konuşabilirsiniz. Ailecek yeni koronavirüs eris varyantına karşı önlemler alarak atlatacağımıza dair olan inancınızı kaybetmeyelim..! Şifalar diliyorum.
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2023 - Pazartesi

Covid-19 Eris ve çocuklar

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündem olan koronavirüs sosyal hayatta, sokakta, evde, sosyal medyada, çocukların oyun alanlarında her yerde karşımıza çıkıyor.

Covid-19'un tespit edilen son varyantı Eris virüsü çok hızlı yayılıyor olmasıyla birlikte beraberinde birçok karmaşayı da getirdi.

Eris varyantı (EG.5.1) ilk olarak 31 Temmuz da belirtilmiştir.

Yetişkin bireyler olarak öncelikle sağduyulu olup gereken tedbirleri uygulayarak çocuklarımıza örnek olmalıyız.

Kaynağı belirsiz haberlerden uzak durmalısınız.

Unutmayın ki virüsün korkusu virüsten hızlı yayılır..!

Eris varyantının belirtileri omicron varyantınınkilerle benzer olduğu saptanmıştır.

Yorgunluk, baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, akıntısı, koku...

Hasta kişi yada çocuk evde kalıp izole olarak dinlenmeye özen göstererek tedavi sürecini atlatmalıdır.

Çocuğunuza, virüsün yayılmasını engellemek için neler yapılabileceğini tekrar tekrar öğretmelisiniz.

Çocuklarınızın bu virüsle ilgili, eris varyantıyla ilgili sorularını cevapsız bırakmamalısınız.

Gelişim dönemine, yaşına uygun bir açıklama yapmak çok önemlidir. Çocukla göz teması kurarak, onun seviyesinde konuşarak bu sürecin ona neler hissettirdiğini konuşabilirsiniz.

Ailecek yeni koronavirüs eris varyantına karşı önlemler alarak atlatacağımıza dair olan inancınızı kaybetmeyelim..!

Şifalar diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.