Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Çocuklarla ev içi etkinlikler

  Sevgili anne babalar aşırı sıcaklardan evden çıkamadığımız günlerde, tatile gidemeyen, hasta ve dinlenmek zorunda kalan çocuklar için çeşitli etkinlik önerilerimi sizler için sıraladım. Etkinlikleri çocuğunuz ilgisine, heyecanına ve yaşına göre seçmeye dikkat ediniz. EGZERSİZ SAATİ ETKİNLİĞİYLE günün kahvaltı sonrası yaş ve gelişimine uygun hareketlerle birlikte müzik eşliğinde yapılabilir.(çocuk yogası, hayvan duruşları vb.)   ETKİLEŞİM KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİYLE çocuk kitabını anne baba olarak siz okuyup bir sonraki sayfayı çocuğunuzun tahmin etmesini isteyebilirsiniz, açık uçlu ve merak uyandıran  sorular sorabilirsiniz.   DENGE YÜRÜYÜŞÜ ETKİNLİĞİYLE yere renkli elektrik bandı yapıştırıp yâda ip çekerek çizgi üzerinde yürüme, sıçrama gibi hareketlerle vücut koordinasyonunu ve kaba motor becerilerini geliştirebilirsiniz.   ÇİM ADAM ETKİNLİĞİYLE birlikte çim adamınızı tasarlayıp, pencere önüne koyduktan sonra bakma, sulama, sorumluluk ve gözlem yapma göreviyle çocuğunuzun başarma duygusu artacaktır.   DUYU SEPETLERİ ETKİNLİĞİYLE hazırladığınız sepet içine pürüzlü, sert, yumuşak ve tırtıklı nesneler koyunuz. İncelemesine fırsat vererek dokunma duyusunu geliştirebilirsiniz.   BASİT MUTFAK ETKİNLİKLERİYLE birlikte pankek, kurabiye, puding, kek yaparak yaşam becerilerini geliştirerek özgüven duygusunu arttırabilirsiniz.   PARMAK OYUNU ETKİNLİĞİYLE dil ve konuşma gelişimini açısından önemlidir ve taklit becerileri artar.   ÇORAP BULMA ETKİNLİĞİYLE karmaşık ve düz desenler içerisinden aynı olanları bulup eşleştirirken kavram öğrenir ve bilişsel gelişimi desteklenir.   PATATES, SOĞAN, ÇATAL, İP BASKISI ETKİNLİĞİYLE dikkat süresi artar ve hayal gücü gelişir.   İPE BONCUK, MAKARNA DİZME ETKİNLİĞİYLE el göz koordinasyonu artarken, imce motor gelişimi  desteklenir.   Önerilerimle eğlenceli ve keyifli vakitler geçirirken sosyal medyadan bana kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan mesaj yoluyla resim gönderebilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi

Çocuklarla ev içi etkinlikler

 

Sevgili anne babalar aşırı sıcaklardan evden çıkamadığımız günlerde, tatile gidemeyen, hasta ve dinlenmek zorunda kalan çocuklar için çeşitli etkinlik önerilerimi sizler için sıraladım.

Etkinlikleri çocuğunuz ilgisine, heyecanına ve yaşına göre seçmeye dikkat ediniz.

EGZERSİZ SAATİ ETKİNLİĞİYLE günün kahvaltı sonrası yaş ve gelişimine uygun hareketlerle birlikte müzik eşliğinde yapılabilir.(çocuk yogası, hayvan duruşları vb.)

 

ETKİLEŞİM KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİYLE çocuk kitabını anne baba olarak siz okuyup bir sonraki sayfayı çocuğunuzun tahmin etmesini isteyebilirsiniz, açık uçlu ve merak uyandıran  sorular sorabilirsiniz.

 

DENGE YÜRÜYÜŞÜ ETKİNLİĞİYLE yere renkli elektrik bandı yapıştırıp yâda ip çekerek çizgi üzerinde yürüme, sıçrama gibi hareketlerle vücut koordinasyonunu ve kaba motor becerilerini geliştirebilirsiniz.

 

ÇİM ADAM ETKİNLİĞİYLE birlikte çim adamınızı tasarlayıp, pencere önüne koyduktan sonra bakma, sulama, sorumluluk ve gözlem yapma göreviyle çocuğunuzun başarma duygusu artacaktır.

 

DUYU SEPETLERİ ETKİNLİĞİYLE hazırladığınız sepet içine pürüzlü, sert, yumuşak ve tırtıklı nesneler koyunuz. İncelemesine fırsat vererek dokunma duyusunu geliştirebilirsiniz.

 

BASİT MUTFAK ETKİNLİKLERİYLE birlikte pankek, kurabiye, puding, kek yaparak yaşam becerilerini geliştirerek özgüven duygusunu arttırabilirsiniz.

 

PARMAK OYUNU ETKİNLİĞİYLE dil ve konuşma gelişimini açısından önemlidir ve taklit becerileri artar.

 

ÇORAP BULMA ETKİNLİĞİYLE karmaşık ve düz desenler içerisinden aynı olanları bulup eşleştirirken kavram öğrenir ve bilişsel gelişimi desteklenir.

 

PATATES, SOĞAN, ÇATAL, İP BASKISI ETKİNLİĞİYLE dikkat süresi artar ve hayal gücü gelişir.

 

İPE BONCUK, MAKARNA DİZME ETKİNLİĞİYLE el göz koordinasyonu artarken, imce motor gelişimi  desteklenir.

 

Önerilerimle eğlenceli ve keyifli vakitler geçirirken sosyal medyadan bana kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan mesaj yoluyla resim gönderebilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.