Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Çocuklar ve trambolin

  Yaylar ve kaymaz ayaklarla desteklenen, metal bir çerçevenin içerisindeki esnek ve güçlü kumaş tabaka ve ağdan oluşan bu alet Trambolin yada Sıçrama Tahtası olarak adlandırılıyor. Çocukların en sevdiği egzersiz ve aktivite zıplamaktır. Zıplamak sağlığımızı güçlendirmenin en kolay ve eğlenceli yollarından biridir. Çocuk trambolin üzerinde zıplarken dengesini sağlar ve dolaşım hızı artar. Kana daha fazla oksijen gider. Kilo sorunu olan çocuklarda yağ yakıcı özelliğinden dolayı kilo kontrolü sağlanır. Trambolin anne baba denetiminde 4 yaş ve üzeri için uygundur. Trambolin yatak, yaylı kanepe ve divan gibi yüzeylerde hareket etmek yürümek bile vestibuler sistemimizin dikkat, algı, el yazısı gibi daha ince motor becerilerimizin gelişimini destekler. DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) olan çocuklarda trambolin duyusal fonksiyonları uyararak öğrenmenin ve algının önünü açar. Bu yüzden trambolin en sık kullanılan terapi araçlarındandır. Çocukların zıplamasına düşecek kaygısıyla engel olmak yerine, güvenlik önlemlerinin alındığı tam ve doğru bir yerde zıplamasını güvenli hale getirmek mantıklı olacaktır. Böylece onlar için destekleyici ebeveyn olup özgüvenlerinin yükselmesine  yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarıyla keyifli zaman geçirmek isteyen aileler The Zone Maslak'ta bulunan Türkiye'nin en büyük kapalı trambolin parkı olma özelliğine sahip oyun alanlarında hem eğlenip hem de fazla enerjilerini keyifli aktivitelerle harcayarak rahatlıyorlar.
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2023 - Salı

Çocuklar ve trambolin

 

Yaylar ve kaymaz ayaklarla desteklenen, metal bir çerçevenin içerisindeki esnek ve güçlü kumaş tabaka ve ağdan oluşan bu alet Trambolin yada Sıçrama Tahtası olarak adlandırılıyor.

Çocukların en sevdiği egzersiz ve aktivite zıplamaktır. Zıplamak sağlığımızı güçlendirmenin en kolay ve eğlenceli yollarından biridir.

Çocuk trambolin üzerinde zıplarken dengesini sağlar ve dolaşım hızı artar. Kana daha fazla oksijen gider. Kilo sorunu olan çocuklarda yağ yakıcı özelliğinden dolayı kilo kontrolü sağlanır. Trambolin anne baba denetiminde 4 yaş ve üzeri için uygundur.

Trambolin yatak, yaylı kanepe ve divan gibi yüzeylerde hareket etmek yürümek bile vestibuler sistemimizin dikkat, algı, el yazısı gibi daha ince motor becerilerimizin gelişimini destekler.

DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) olan çocuklarda trambolin duyusal fonksiyonları uyararak öğrenmenin ve algının önünü açar. Bu yüzden trambolin en sık kullanılan terapi araçlarındandır. Çocukların zıplamasına düşecek kaygısıyla engel olmak yerine, güvenlik önlemlerinin alındığı tam ve doğru bir yerde zıplamasını güvenli hale getirmek mantıklı olacaktır. Böylece onlar için destekleyici ebeveyn olup özgüvenlerinin yükselmesine  yardımcı olabilirsiniz.

Çocuklarıyla keyifli zaman geçirmek isteyen aileler The Zone Maslak'ta bulunan Türkiye'nin en büyük kapalı trambolin parkı olma özelliğine sahip oyun alanlarında hem eğlenip hem de fazla enerjilerini keyifli aktivitelerle harcayarak rahatlıyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.